Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Známa meteorologička varuje pred horúčavami. V nedeľu a pondelok nás čaká pekelné teplo
Zdielať na

Známa meteorologička varuje pred horúčavami. V nedeľu a pondelok nás čaká pekelné teplo

BRATISLAVA / V nedeľu bude na Slovensku teplo, lokálne aj dusno. Denná teplota bude ešte vyššia ako bola v sobotu. Teplotný interval sa bude pohybovať od 27 do 32 stupňov, na severe a Spiši bude lokálne okolo 25 stupňov. Vietor bude iba slabý, prípadne až bezvetrie.

"V nedeľu bude teplo, určite mnohí zamierite k vode. Pozor, ale na vysoký UV index," upozorňuje meteorologička Miriam Jarošová. Ten bude totiž v nedeľu na našom území až na hodnote 8, na horách ešte dokonca viac. "Je to extrémna hodnota pre naše územie, chráňte sa kvalitným ochranným krémom, aby ste si nespôsobili zdravotné problémy," dodala Jarošová.

Vysoké teploty aj v pondelok


Teplo bude ešte aj v pondelok. Výbežok vyššieho tlaku vzduchu zoslabne a do strednej Európy sa začne približovať studený front. Pred ním bude vrcholiť prílev teplého vzduchu k nám. Znamená to, že Slovensko čaká teplé ráno, od 19 do 14 stupňov. Ako nám známa meteoguru prezradila, bude dusno, cez deň môžeme očakávať teplotné maximum od 27 do 33 stupňov. Oblakov zrána bude menej, v priebehu dňa sa však bude oblačnosť zväčšovať a objavia sa aj prehánky a búrky.

V utorok už aj s búrkami


Zatiaľ to vyzerá tak, že frontálne rozhranie by naplno malo naše územie zasiahnuť v utorok. Pribudnú oblaky, bude až veľká oblačnosť a na viacerých miestach budú prehánky, občasný dážď a aj búrky. Tie opäť môžu byť bohaté na zrážky, ale aj na krúpy. "Pozor, aj na silný nárazový vietor pri búrkach! Ochladí sa," uvádza Jarošová. Cez deň bude v utorok veterno, iba od 21 do 26 stupňov, na severe a krajnom západe od 16 do 21 stupňov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy