Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po tragédii vo Vrútkach dostala škola výhražný list. Píše sa v ňom o pomste
Zdielať na

Po tragédii vo Vrútkach dostala škola výhražný list. Píše sa v ňom o pomste

VRÚTKY / Žilinská polícia sa zaoberá výhražným listom, ktorý krátko po tragédii v spojenej škole vo Vrútkach dostali viacerí adresáti. Tvrdia v ňom, že útočníka Ivana, ktorý zabil jedného učiteľa, zranil učiteľku a dve deti poznali, a za jeho smrť sa chcú pomstiť. Škole sa v liste vyhrážajú útokom strelnou zbraňou. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

List prišiel poštou aj do spravodajskej televízie Ta3, okrem policajného prezidenta ho dostal aj primátor Vrútok. Korešpondencia plná vyhrážok znepokojila primátora, list je písaný na počítači a je plný aj gramatických chýb. "Bolo to znepokojivé hlavne v dňoch, kedy sme sa snažili, aby sa všetko vrátilo do normálu," povedal Branislav Zacharides, primátor Vrútok.


Pisateľ alebo pisatelia v liste hovoria o policajnom zákroku, ktorý bol podľa nich zo strany polície voči útočníkovi neadekvátny, v závere pritvrdzujú. "Táto škola zanedlho zažije väčšiu traumu než jej spôsobil Ivan, a to nie nožom ale strelnou zbraňou, a bude to ľahšie." 

"List, ktorý mi prišiel som poskytol polícii a zároveň som im poskytol súčinnosť," informoval Zacharides, primátor Vrútok.

"Po oznámení sme ihneď prijali všetky potrebné opatrenia, ktoré však nie je možné z taktických dôvodov špecifikovať," vyjadril sa Janka Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. Škola bola krátko po tragédii zatvorená."Na základe odporúčaní zo strany policajného psychológa sme školu otvorili. Bola požiadavka, aby aspoň týždeň v škole zažili deti vyučovanie," poznamenal primátor. 

Rodičia detí však o liste plnom vyhrážok netušili. "V takejto vážnej veci sme šli v intenciách pokynov polície, mojou úlohou nebolo rozhodovať o tom, či ten list má ísť na verejnosť alebo nie," vysvetlil primátor.  "Z dôvodu možného zmarenia, alebo sťaženia vyšetrovania nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodal policajný hovorca. 

Škola prijala prísne bezpečnostné opatrenia, sledovaná bola nielen uniformovanými policajtmi. "Mesto poskytovalo s mestskou políciou súčinnosť polícii, boli sprísnené bezpečnostné opatrenia ale mne neprináleží ich popisovať," dodal primátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy