Aktualizované Zo Slovenska

Opäť máme vysoké čísla nakazených. Nových prípadov je zas viac ako včera

Na Slovensku boli za piatok zistené nové prípady nákazy koronavírusom. Celkovo bolo na Slovensku pozitívne testovaných 1 749 Slovákov.

Ilustračný obrázok k článku Opäť máme vysoké čísla nakazených. Nových prípadov je zas viac ako včera
16
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Počas piatka (3. 7.) bolo zistených 29 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo bolo na Slovensku pozitívne testovaných 1 749 Slovákov. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe.

Stredné Slovensko

Koronavírus sa presunul na stredné Slovensko. Najviac – až 18 nových prípadov pribudlo v Žilinskom kraji a 4 v Banskobys­trickom. Po jednom novom prípade má Bratislavský a Košický kraj, 3 pribudli v Prešovskom a 2 v Trenčianskom kra­ji.

Laboratóriá vykonali za včerajší deň 2 216 testov. Celkový počet vyliečených pacientov je 1 466. Noví za včerajší deň nepribudli.

Okresy

Pozitívne testovaní pacienti boli vyšetrení v okresoch Tvrdošín (11), Námestovo (6), Revúca (3), Levoča (2) a po jednom prípade v okresoch Prešov, Myjava, Čadca, Nové Mesto nad Váhom, Bratislava, Rimavská Sobota a Trebišov. Medzi pozitívnymi je 26 mužov a tri ženy, sú vo veku od 7 do 75 rokov.

Aktuálne je hospitalizovaných deväť pacientov, u piatich bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii jeden pacient. Nepribudlo tiež žiadne úmrtie. Na Slovensku tak vírusu doteraz podľahlo 28 ľudí.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM