Čakajú vás náročné práce na farme? Stavte na poľnohospodárske stroje CAT

Podľa údajov portálu Trend.sk v roku 2019 slovenský roľník vyprodukoval len približne tretinovú hrubú pridanú hodnotu v porovnaní so štandardom v rámci krajín Európskej únie. A ako sa situácia zmenila o rok na to? Nachádzame sa v krízovom období koronavírusu, kedy je poľnohospodárska výroba – pestovanie plodín a chov zvierat, ešte o niečo dôležitejšia. Byť sebestační, mať svoje vlastné produkty, polia, farmy… No k tomu budete potrebovať aj nejaké poľnohospodárske stroje.

Poľnohospodárske stroje CAT

Hľadáte také, ktoré odolajú tvrdým nárokom živočíšnej a rastlinnej výroby? Vyberte si zo širokej ponuky výkonných, odolných a spoľahlivých poľnohospodárskych strojov, určených pre rozmanité potreby moderného poľnohospodárstva aj individuálne potreby. Pridajte sa k tisícom farmárov po celom svete, ktorí sa pri svojej náročnej práci spoľahli na značku Caterpillar (CAT).

Šmykom riadené nakladače

Vyznačujú sa vysokou výkonnosťou, odolnosťou a komfortom nielen pre posádku stroja, ale aj pri jeho údržbe. Široká škála šmykom riadených nakladačov ponúka veľa možností ich uplatnenia v najnáročnejších podmienkach. Tieto poľnohospodárske stroje môžete použiť na väčšinu prác okolo farmy. Na výber sú nakladače s nosnosťou od približne 700 kg do takmer 1700 kg.

Čelné lopatové nakladače

Sú navrhnuté do ťažkých podmienok živočíšnej výroby, ktorá je na Slovensku podľa informácii z portálu Trend.sk pomerne zanedbaná. Čiže, ak chcete prispieť k rozvoju tohto odvetvia poľnohospodárstva, oceníte aj čelné lopatové nakladače. Disponujú modifikáciami ako zvýšený zdvih či chladiaci systém, ktorý nezachytáva nečistoty. Objem lopaty je až do 5 m³. Výkonné nakladače Caterpillar sú dokonalými pomocníkmi na každej farme.

Teleskopické manipulátory

Tieto poľnohospodárske stroje sú mimoriadne pohyblivé v teréne a veľmi obratné. Riadenie a pohon všetkých kolies zvyšuje maximálnu priestupnosť terénom. Manipulátory disponujú riadením predných kolies, riadením všetkých kolies i krabím chodom. Zosilnené nápravy, zvýšený výkon motora, výkonnejšia hydraulika s vyšším výškovým dosahom, nosnosťou a reverzný ventilátor pomáhajú strojom zvládať ťažkú prácu. Ich nosnosť je od 2,8 ton do 4 ton.

Máte záujem nielen o prenájom poľnohospodárskych strojov? Budete potrebovať nejakých pomocníkov aj pri iných prácach? Napríklad minibager alebo iné použité stroje? Nech sa páči, vyberte si. Požičovňa stavebných strojov Zeppelin je tu pre vás.

Foto: pixabay.com