Ešporty - 03.07.2020 19:56

Ďalší kapitál v ešportoch. Do vlastného tímu pumpuje David Beckham

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Že sa v elektronických športoch točia väčšie peniaze ako v mnohých "štandardných" športových odvetviach, dnes už nikoho neprekvapí. Stále viac sa však o túto sféru zaujímajú aj rôzne kluby, spoločnosti, celebrity a aj bývalé hviezdy z futbalu alebo basketbalu. Spomenúť možno z minulosti Michaela Jordana, Stephena Curryho, Kevina Duranta, Garetha Balea, Mesuta Özila, Mikea Tysona, rapera Drakea či herca Willa Smitha. Najnovšie sa k nim pridal aj David Beckham, ktorý sa dokonca stal spolumajiteľom tímu.

Angličan nie je zvyknutý fungovať v malom. Ako aktívny športovec hájil farby viacerých mužstiev, ktoré patrili medzi najslávnejšie na svete, vysoké ambície má jeho nový tím Inter Miami v MLS, darí sa mu v módnom biznise a na konzolách nechce zaostávať. Bez mála 30 miliónov amerických dolárov vrazil do tímu Guild Esports, ktorý komunita evidovala aj pod starším názvom The Lords Esports. Víťaziť chce s touto značkou hneď na troch fórach - vo futbalovej hre FIFA, strieľačke Fortnite a futuristickom futbale vozidiel Rocket League.

Len pre orientáciu, v stále populárnejšom Fortnite sa hrá na vrcholných podujatiach o prizemoney v hodnote viac ako 15 miliónov dolárov. Po hrách Dota 2 a Counter Strike: Global Offensive mu patrí tretie miesto v celkovom počte rozdaných odmien víťazom veľkých turnajov. Najlepší hráč sveta v hre Fifa 19 si odniesol z augustového šampionátu odmenu v hodnote 250 tisíc dolárov a trojčlenný víťazný celok z Championship Series v hre Rocket League si rozdelil 200 tisíc dolárov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora