Novinky - 03.07.2020 16:21

Neopakovateľná cieľová fotografia: štyri kone dobehli naraz

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Raritného momentu sa dočkali účastníci aj diváci na pretekoch koní v britskom Doncasteri, možno prvého v histórii. V tomto športe sú všetci zvyknutí na strhujúce súboje o víťazstvo, kedy rozhodujú detaily, sekundy a centimetre. Napriek tomu, preťanie cieľovej pásky štyroch koní prakticky naraz, to je už silná káva.

Strhujúci a extrémne dramatický finiš nechal v napätí samotných džokejov, priaznivcov, usporiadateľov aj rozhodcov. Nie je tajomstvom, že na takýchto akciách lietajú pozoruhodné peniaze v tiketoch a dobehnutie na prvom alebo štvrtom mieste robí v tomto smere markantný rozdiel. Štvorica jazdcov po sebe v cieli len neveriacky pozerala a čakala, ako sa s tým rozhodcovia popasujú. Tí mali šťastie, že samozrejmosťou sú moderné technológie v podobe cieľovej fotografie, no aj jej skúmanie si vyžadovalo lupu.

"Je to šťastlivec. Vzrastom síce je pomerne malý, ale mal jednoznačne najdlhší pysk. Po dobehnutí si nikto nebol svojím prvenstvom istý, ale rozhodovali fúzy, vďaka ktorým sme našli víťaza," úsmevne opísalo podujatie pre svoje kanály koníka, ktorý sa do cieľa dostal naraz s tromi konkurentmi, no prisúdili mu prvú priečku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora