Novým šéfom Generali Poisťovne sa stal Juraj Jurčík

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Generali Jurčík
Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Generali Poisťovňa Juraj Jurčík. Zdroj: Generali

Georg Engl z osobných dôvodov odstupuje z pozície predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Generali Poisťovňa na Slovensku a opúšťa skupinu Generali. Venovať sa chce podľa vyjadrení firmy ďalším profesionálnym príležitostiam. Vo funkcii ho nahradí Juraj Jurčík, ktorý je súčasťou slovenskej Generali už niekoľko rokov.

Juraj Jurčík je súčasťou skupiny Generali od roku 1997, keď nastúpil do Generali Poisťovne. V roku 2008 zodpovedal za vedenie účtovníctva a konsolidácie v Prahe v bývalej Generali PPF Holding. O dva roky neskôr sa Jurčík presunul do Moskvy, aby rozšíril svoje pracovné skúsenosti z oblasti poisťovníctva. Bol zodpovedný za oblasť financií v Generali PPF Insurance.

V roku 2013 sa vrátil do Generali Poisťovne ako člen predstavenstva zodpovedný za financie. V roku 2016 ako člen predstavenstva začal zodpovedať za rezort obchodu. Jurčík bude ako nový generálny riaditeľ stále zodpovedný za rezort obchodu a bude reportovať priamo country manažérovi skupiny Generali pre Českú republiku a Slovensko.

O spoločnosti

Spoločnosť Generali Poisťovňa, a. s. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1996. Orientuje sa na poistenie vozidiel, majetku, cestovného, životného a úrazového poistenia, ako aj na individuálne poistné riešenia pre podnikateľov. Je súčasťou talianskej skupiny Generali, ktorá pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj Jurčík
Firmy a inštitúcie Generali Poisťovňa