Infantina bude preverovať špeciálny vyšetrovateľ: Prezident FIFA považuje všetko za legálne

Gianni InfantinoGianni Infantino Zdroj: TASR/AP/Alessandra Tarantino

BERN - Tajné stretnutia prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianniho Infantina so švajčiarskym generálnym prokurátorom Michaelom Lauberom preverí špeciálny vyšetrovateľ. Tamojší vládny kontrolný výbor poveril prokurátora Stefana Kellera, aby preskúmal niekoľko anonymných trestných oznámení v tejto veci.

Infantino sa stretol s Lauberom dvakrát v roku 2016 krátko po jeho zvolení na čelo FIFA. K jednej schôdzke malo prísť aj v roku 2017, keď Lauber dozoroval vyšetrovanie korupcie vo vnútri FIFA. Ich stretnutia odhalil v roku 2018 projekt Football Leaks. Obaja odmietli akýkoľvek zlý úmysel a schôdzky označili za rutinu, pri ktorej rokovali o spolupráci v niektorých oblastiach. "Stretnutie s generálnym prokurátorom bolo absolútne legitímne a legálne," uviedol Infantino počas júnovej tlačovej konferencie.

Švajčiarska prokuratúra stíha troch bývalých funkcionárov FIFA vrátane Infantinovho predchodcu Seppa Blattera. Laubera potrestali za nepriznanie stretnutia osempercentnou zrážkou z jeho ročného platu. Proti verdiktu sa odvolal. Informovala agentúra AP.

Viac o téme: FIFA Gianni Infantino
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Alessandra Tarantino
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy