Tesne pred štartom sezóny F1 sa zmenili strieborné šípy Mercedesu na čierne

NETKY.SK • 29 Jún 2020, 16:51 • 2 min
Tesne pred štartom sezóny F1 sa zmenili strieborné šípy Mercedesu na čierne

BERLÍN - Tím kráľovnej mooršportu F1 Mercedes AMG Petronas vymenil pre túto sezónu seriálu majstrovstiev sveta na svojich monopostoch tradičnú striebornú farbu za čiernu. Jeho vedenie tým chce bojovať proti rasizmu a diskriminácii vo všetkých jej formách.

slovakia

left justify in out

Podpora hnutia aj kvôli svojmu pôvodu 

Pilot Mercedesu a šesťnásobný majster sveta F1 Lewis Hamilton je veľký podporovateľ kampane "Black Lives Matter" od smrti Afroameričana Georgea Floyda, ktorý zomrel pri zatýkaní v Minneapolise. Tím sa za britského pretekára postavil a zaviazal sa "podporiť rozmanitosť v našom tíme a našom športe." Hamilton sa stal prvým jazdcom čiernej pleti v F1, zároveň aj prvým šampiónom a momentálne je to jediný pilot čiernej pleti v celom štartovaco poli.

 

img

Lewis Hamilton v strede vedľa kolegu z Mercedesu Valtteriho Bottasa.

 

Jasná odpoveď a podpora celej stajne 

Hamilton a jeho fínsky tímový kolega Valtteri Bottas predstavia nové monoposty tento víkend, keď odštartuje Veľká cena Rakúska v Spielbergu. "Rasizmus a diskriminácia nemajú miesto v našej spoločnosti, našom športe a našom tíme. Toto je základné presvedčenie v Mercedese. 'Strieborné šípy' budú do konca sezóny 2020 v čiernych farbách," uviedol šéf tímu Toto Wolff.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Toto Wolff Faces (@totowolfffaces),

 

Začiatok posunutej sezóny F1 

Skrátená sezóna F1 sa bez prítomnosti divákov začne 5. júla VC Rakúska, o týždeň neskôr sa na rovnakom okruhu Red Bull Ring uskutoční Veľká cena Štajerska. Kolotoč F1 sa potom presunie do Maďarska a nasledovať budú dve podujatia v britskom Silverstone.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies