4 kroky pre hydratovanú pleť aj počas leta

3. júla 2020
Hydratácia pleti. Foto: Shutterstock

O hydratácii pleti ste už iste počuli aj čítali veľa. A určite už viete ako veľmi je dôležitá hydratácia pleti, no zároveň aj celej pokožky tela. Hydratácia je dôležitá nielen počas zimy, kedy je pleť a pokožka vysušená, ale aj počas leta, kedy sme extrémne vystavení slnku.

Slnko k životu samozrejme potrebujeme, ale nadmerné vystavovanie sa slnku môže mať negatívny dopad na našu pokožku. Netreba zabúdať na ochranu pred slnkom a dostatočnú hydratáciu. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo našej pleti pomôže, aby bola dostatočne hydratovaná a na dotyk hebká a vláčna.

Správne dodržiavanie pitného režimu.

Možno si poviete, že v tomto prípade nejde o žiadnu špeciálnu radu. No my si hovoríme, že opakovanie je „matka múdrosti“. Verte, že pokiaľ dlhodobo správne dodržiavate pitný režim, rozhodne sa to odzrkadlí na vašej pokožke. Základom je piť často a v malých množstvách, aby sa bunky stihli hydratovať a vstrebať tekutiny. Dospelí ľudia, ktorí sa nevenujú fyzickej aktivite potrebujú minimálne 2,5 litra denne, čo zodpovedá príjmu 35 ml na kilogram telesnej hmotnosti. 

  • Zamerajte sa na hydratáciu zvnútra.

Doplňte svoj pitný režim aj o výživový doplnok pre hydratáciu pleti. Zamerajte sa doplnok, ktorý obsahuje ceramidy, či kyselinu hyalurónovú. Obe zložky sa prirodzene vyskytujú v našej pleti. Ceramidy zabraňujú strate vody a zvyšujú hydratáciu pleti. Kyselina hyalurónová sa označuje aj ako „prírodný zvlhčovač“, čím hydratuje elastínové a kolagénové vlákna.

  • Čistite si svoju pleť ráno aj večer.

Áno! Aj čistenie pleti je veľmi dôležité pre jej hydratáciu. Pokiaľ je pleť dobre vyčistená, tak sa všetky potrebné hydratačné zložky dostanú tam, kde potrebujú. Ak by sme si pleť dobre nevyčistili, zamedzili by sme prístupu dôležitým látkam v krémoch a sérach, za ktoré často minieme nemálo peňazí.

Hydratácia pleti je dôležitá aj zvnútra. Foto: Shutterstock
Hydratácia pleti je dôležitá aj zvnútra. Foto: Shutterstock

Odporúčame tzv. „dvojité čistenie“. Najskôr si vyčistiť pleť micelárnou vodou alebo nejakým čistiacim mliečkom, čím sa zbavíme veľkých nečistôt a dočistíme si ju čistiacim gélom alebo penou pod tečúcou vodou. A nezabúdajte, že pleť si treba čistiť každé ráno aj večer.

  • Dbajte na správnu životosprávu.

Zamerajte sa v rámci svojho jedálnička na potraviny, ktoré pomáhajú k hydratácii pleti. Sú nimi napríklad mandle, ktoré sú plné minerálov a hydratujú pleť. Taktiež obsahujú vitamín E, ktorý bojuje proti voľným radikálom, ktoré spôsobujú starnutie pleti. Prirodzeným zdrojom antioxidantov je napríklad aj avokádo, ktoré opravuje a aktivuje spomalené a poškodené mitochondrie. Zároveň odporúčame si spraviť z avokáda aj masku na tvár.

Nie vždy postačí sa starať o seba len zvonka, tak ako vyzeráte zvonka je zrkadlom toho, ako sa Vaše telo cíti vo vnútri.

1/1
Zavrieť reklamu