Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ronaldo pre zranenie nedohral finále EURO 2016
Zdielať na

Ronaldo pre zranenie nedohral finále EURO 2016

PARÍŽ / Portugalský futbalový reprezentant Cristiano Ronaldo pre zranenie nedohral nedeľňajšie finále EURO 2016 proti Francúzsku.

Hviezda mužstva trénera Fernanda Santosa si zranila už v 8. minúte po zákroku Dimitriho Payeta ľavé koleno. V 25. minúte za stavu 0:0 musel napokon kapitána Portugalska vystriedať Ricardo Quaresma.

Tridsaťjedenročný C. Ronaldo sa ešte pokúsil vrátiť do hry, za postrannou čiarou mu lekári koleno zaviazali, ale po niekoľkých minútach ho museli v slzách vyniesť na nosidlách.

Portugalsko sa aj napriek Ronaldovej neprítomnosti, stalo majstrom Európy. V 109. minúte strelil jediný a víťazný gól Eder.

"Som veľmi šťastný. Na tento moment som čakal od roku 2004. Po každom šampionáte som prosil Boha, aby mi dal ďalšiu šancu. Teraz sme ju konečne využili, zaslúžili sme si to. Ja som mal dnes smolu, zranil som sa, ale veril som, že títo hráči to spoločne dokážu; že zvolia takú hernú stratégiu, ktorou môžu zdolať silných Francúzov. Toto je jeden z najkrajších momentov mojej futbalovej kariéry, získať titul s Portugalskom je niečo unikátne. Vždy som o tom sníval,"  povedal po zápase Cristiano Ronaldo.