Dnes do kín prichádzajú dve nové snímky, česká komédia Bourák a francúzska komédia Raoul Taburin

2.7.2020|Ivet Kollárová|

Začiatok mesiaca júl bude v kinách na nové filmy o niečo chudobnejší. Prvý júlový týždeň prinesie do kín len dva nové filmy, čo dáva možnosť pozrieť si staršie snímky z predchádzajúcich týždňov, či snímky, ktoré sa do distribúcie vrátili po znovu-otvorení kín.

Od dnes v kinách teda česká a francúzska komédia. Režisér Ondřej Trojan natočil  komédiu zo súčasnosti s názvom Bourák. Trochu čierna a trochu gangsterka, plná skvelej hudby a skvelých hercov. Striedajú sa v nej absurdné situácie s romantikou a rokenrolové vypaľováky so zamilovanými slaďákmi - v podaní najlepšej kapely, akú si dokážete predstaviť. Režisér Ondřej Trojan a scenárista Petr Jarchovský opäť spojili svoje tvorivé sily, aby podobne ako v prípade legendárneho Občianskeho preukazu priniesli divákom nezabudnuteľný filmový zážitok.

Príbeh filmu sa točí okolo Kamily, ktorá má 18 a je úplne zúfalá. Žije v meste, kde zdochol pes, práve prišla o prácu a má plné zuby svojich nedospelých rodičov. Jej otec, večný puberťák, kšeftuje s vrakmi áut a chodí trsať rock´n´roll s babenkou, čo vyzerá ako zo starého amerického katalógu na podprsenky. Rezignovanú matku balí lokálny gangster, ktorému padol biznis, pretože mesto zakázalo hracie automaty. Kamila sa však nevzdáva a rozhodne sa o svoju rodinu a svoje šťastie zabojovať. Len musí presvedčiť mamu, aby otcovi konečne pristrihla tie jeho vypelichané krídelká! V hlavných úlohách uvidíme Ivana Trojana, Veroniku Markovú, Kristýnu Bokovú, Jiřího Macháčka, Petru Nesvačilovú, či Alenu Pajtinkovú. 

Režisér Pierre Godeau nám predstaví svoju novinku, film Raoul Taburin. Milá komédia zo slnkom zaliateho francúzskeho mestečka o vynikajúcom opravárovi bicyklov a jeho veľkom tajomstve podľa knihy Jeana-Jacquesa Sempého. Film je pôvabným príbehom o priateľstve, láske, dôvere i strachu z vlastnej slabosti a Sempého celoživotnej láske - cyklistike. V hlavných úlohách Benoît Poelvoorde, Edouard Baer, Suzanne Clément, Victor Assié, Grégory Gadebois, Ilona Bachelier, Marilou Aussilloux, či Vincent Desagnat.

  Foto © Depositphotos/ASFK/Forum Film

Súvisiace články