Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Prichádza na Slovensko 9. generácia VW Passat?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

CITROEN C 4 a ë-C4

Novinky

2.7.2020

▪ Kompaktné vozidlo novej generácie je úplne odlišné, odvážne, búra zažité predstavy a prináša celú identitu značky Citroën s prvkami ako:
o Výnimočný koncept: silueta využíva viacero automobilových dizajnérskych prvkov, čím avizuje novú dizajnovú etapu značky Citroën so zvýšenou svetlou výškou na kolesách s veľkým priemerom, s aerodynamicky upravenou energickou siluetou pripravenou vyraziť, pričom využíva prvky dizajnu vozidiel SUV a zároveň ponúka mnoho možností na individuálne úpravy.
o Možnosť voľby pohonu: nový model Citroën ë-C4 — 100 % ëlectrický je piatym modelom elektrickej ofenzívy značky Citroën po modeloch SUV C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy a ë-SpaceTourer. Nový model Citroën C4 je zároveň dostupný aj s benzínovými a naftovými motormi.
o Komfort na palube: výhody programu Citroën Advanced Comfort® prinášajú všetkým na palube vysokú mieru komfortu vďaka odpruženiu s Progresívnymi hydraulickými dorazmi®, sedadlám Advanced Comfort a prvku Smart Pad Support Citroën™, ktorý sa predstaví vo svetovej premiére. Zážitok z komfortu umocňuje 20 asistenčných technológií vrátane prvkov ako Highway Driver Assist, zariadenie na čiastočne autonómnu jazdu na úrovni 2 či 6 technológií konektivity. Všetky tieto vlastnosti sa v novom modeli Citroën ë-C4 — 100 % ëlectrický umocňujú aj o tichú prevádzku v režime ë-Confort.

▪ Nové modely Citroën C4 a Citroën ë-C4 — 100 % ëlectrický predstavujú už 10. generáciu kompaktných vozidiel značky Citroën, ktoré svoje obdobia poznačili komfortom a nezameniteľným charakterom.

Po ofenzíve v segmente SUV, ktorá sa vyznačovala úspešným predstavením modelov SUV C3 Aircross a SUV C5 Aircross (300 000 a 200 000 predaných kusov od predstavenia koncom roka 2017), sa značka Citroën rozhodla nabrať sily aj na trhu kompaktných automobilov. S viac ako 1 700 000 predanými vozidlami v Európe za rok 2019, čo je takmer 11 % z celkového predaja osobných vozidiel, je segment kompaktných vozidiel dôležitou súčasťou európskeho trhu. Nové modely Citroën C4 a Citroën ë-C4 — 100 % ëlectrický, predstavujú vzor kompaktného vozidla novej generácie značky Citroën, inšpirovaný zákazníkmi a ich spôsobom využívania automobilov. S ponukou plne elektrického, benzínového alebo naftového pohonu odpovedajú na požiadavky tohto segmentu a prinášajú moderný koncept plný charakteru, ktorý má všetky predpoklady na to, aby nanovo definoval všetky vlastnosti svojho segmentu.

 

▪ Desiaty nasledovník línie kompaktných vozidiel
Citroën a kompaktné vozidlá, to je úspešný príbeh, ktorý sa v roku 1928 začal premiérou modelu C4. Súčasťou príbehu bolo aj vozidlo GS, ktoré sa v roku 1971 stalo Európskym autom roka a tento rok oslavuje 50 rokov. Je to línia vozidiel, ktoré sa už celé desaťročia vyznačujú svojim výrazným charakterom, komfortom a jazdnými vlastnosťami: C4 — 1928, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, ZX, Xsara, C4 — 2004, C4 — 2010 a C4 Cactus.

▪ Inovatívny a sebavedomý dizajn
Odvážna a výnimočná identita nových modelov Citroën C4 a Citroën ë-C4 — 100 % ëlectrický prinášajú do segmentu kompaktných vozidiel úplne nový vietor. So zdvihnutou a sebavedomou karosériou sa vozidlo vyznačuje spojením elegancie a dynamiky kompaktného vozidla a popri tom mu silu a charakter dotvárajú aj niektoré prvky automobilov z kategórie SUV. Aerodynamické a plynulé tvary využívajú hlavné identifikačné prvky značky Citroën, najmä novú svetelnú stopu s LED v tvare V vpredu aj vzadu, prinášajú do modelového radu nové, svalnatejšie a dynamickejšie vyjadrenie štýlu. Jeho útulný a technologicky vyspelý interiér sa na prvý pohľad vyznačuje pohodlím, komfortom a moderným prístupom. Každý záujemca si môže vytvoriť vozidlo podľa svojich predstáv. Na výber má 31 kombinácií lakov a balíkov Packs Color pre exteriér a 6 možností vybavenia interiéru.

▪ Výber pohonu: 100 % elektrický, benzínový alebo naftový
Nový model Citroën ë-C4 — 100 % ëlectrický predstavuje piate vozidlo v elektrickej ofenzíve značky a nový model Citroën C4 ponúka klientom komfort voľby spomedzi 3 druhov účinných a výkonných motorizácií: 100 % elektrický s výkonom 100 kW (136 k) a s dojazdom do vzdialenosti 350 km, čo poskytuje veľkú voľnosť pohybu, ako aj spaľovacie motory, ktoré patria do novej generácie a spĺňajú emisnú normu Euro 6d. Benzínové motory dosahujú výkon od 74 kW (100 k) do 114 kW (155 k), naftové od 80 kW (110 k) do 96 kW (130 k).

▪ Nové prvky programu Citroën Advanced Comfort®
Dvojica nových vozidiel Citroën ë-C4 — 100 % ëlektrický a nový model Citroën C4 dokonale zosobňujú program Citroën Advanced Comfort® a ten ho dopĺňa o nové prvky moderného a celkového komfortu, pričom sa zameriava na všetky oblasti. Komfort jazdy zaručujú tlmiče s Progresívnymi hydraulickými dorazmi® a sedadlá Advanced Comfort. Komfort na palube sa spája s veľkým vnútorným priestorom a so všetkými praktickými riešeniami, navyše sa vo svetovej premiére predstaví nevídaná inovácia pre pasažierov Smart Pad Support Citroën™. Komfort pre dušu vytvára celkovo upokojujúce a presvetlené usporiadanie interiéru s útulnými materiálmi a s elektricky otváranou elektrickou panoramatickou strechou. Užívateľský komfort umocňuje 20 asistenčných technológií vrátane Highway Driver Assist, čo je zariadenie na čiastočne autonómnu jazdu na úrovni 2 či 6 technológií konektivity. Ďalšie nové vlastnosti prináša ë-Comfort do nového modelu Citroën ë-C4 — 100 % ëlektrický: tichá jazda, plynulosť, pocit z jazdy.


 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén