Hore

Najväčší firmware upgrade v histórii GFX Systému

Spoločnosť FUJIFILM Corporation (prezident: Kenji Sukeno) dnes vydala nové aktualizácie firmvéru pre všetky digitálne fotoaparáty GFX, “FUJIFILM GFX50S” (“GFX 50S”), “FUJIFILM GFX50R” (“GFX 50R”) a “FUJIFILM GFX 100” (“GFX 100”).

Po troch rokoch od uvedenia modelu GFX 50S ponúka spoločnosť Fujifilm bezplatný upgrade firmvéru pre systém GFX, ktorý prináša výrazný pokrok v kvalite obrazu, vo výkone automatického zaostrovania a rozšíriteľnosti a transformuje ich na úplne nové fotoaparáty. Rad špičkových fotoaparátov GFX bol vybraný mnohými profesionálnymi fotografmi, pretože ich úžasná kvalita obrazu je možná vďaka senzoru veľkého formátu*1, ktorý je o 70% väčší ako 35mm snímač, a technológii farebnej reprodukcie spoločnosti Fujifilm. vyvíjanej počas obdobia viac ako 80 rokov.

*1 Obrazový snímač, ktorý meria diagonálne 55mm (43,8mm x 32,9mm), s plochou cca. 1,7-násobok oproti 35 mm senzoru

Vylepšená reprodukcia farieb

  • Počet režimov filmovej simulácie pre všetky tri modely sa zvýšil. Nový firmvér pridá do všetkých troch fotoaparátov režim „CLASSIC Neg“, ktorý simuluje negatívny farebný film. GFX 100 tiež dostane režim „ETERNA Bleach Bypass“, ktorý simuluje techniku spracovania filmu s rovnakým názvom, a GFX 50S a GFX 50R dostane režim „ETERNA“, ktorý kopíruje farby a tonalitu filmu Fujifilm.
  • „Efekt hladkej pleti“ uvedený na modeli GFX 100 sa pridá do modelov GFX 50S a GFX 50R.
  • K modelu GFX 100 sa pridá „Color Chrome Blue“, ktorý napomáha tonálnej reprodukcii v modrých odtieňoch.

Zlepšenie výkonu automatického zaostrovania

  • GFX 100 bude teraz schopný rýchlo a presne používať AF s detekciou fáz pri slabom osvetlení až do -5EV. Nový firmvér tiež pridá režimy AF-S s nízkou prioritou osvetlenia pre modely GFX 50S a GFX 50R, čo predlžuje čas, počas ktorého musí automatické zaostrovanie fungovať, čím sa zvyšuje presnosť AF pri slabom osvetlení. Firmvér zlepší výkon funkcie Face / Eye AF pre všetky tri modely. Presnosť a stabilita detekcie tváre / očí sa zlepšia pri fotografovaní skupín ľudí, čo uľahčuje portrétnu fotografiu.
  • Režim Auto sa pridá do zátvorky zaostrenia vo všetkých troch modeloch. Teraz môžete určiť začiatočný a koncový bod a interval snímania a fotoaparát automaticky určí počet požadovaných snímok a krokov.

Rozšírenie funkčnosti

  • Vo všetkých troch modeloch nový firmvér umožňuje používateľom upravovať nastavenia expozície (rýchlosť uzávierky, hodnota clony, citlivosť ISO, korekcia expozície) z počítača pri snímaní fotografií a pri používaní softvéru, ktorý podporuje niektoré funkcie snímania prostredníctvom počítača.
  • Vo všetkých troch modeloch bude pridaná funkcia hodnotenia, ktorú môžete využiť na triedenie fotografií priamo vo fotoaparáte.
  • Pre modely GFX 50S a GFX 50R sa maximálny počet fotografií, ktoré je možné uložiť v každom priečinku na SD kartu 10-násobne zvýši z 999 na 9 999.

Gimbal / Drone kompatibilita

  • Ak používate model GFX 100 s kompatibilným doplnkom Gimbal / Drone, ktorý podporuje tieto funkcie, používatelia budú môcť spustiť / zastaviť nahrávanie videa, určiť nastavenia expozície videa (rýchlosť uzávierky, hodnotu clony, citlivosť ISO a kompenzáciu expozície) a manuálne zaostriť*2. Guilin FeiYu Electronic Technology Co. Ltd.*3, Shenzhen Gudsen Technology Co. Ltd.*4, SZ DJI Technology Co., Ltd.*5 a ZHIYUN*6 oznámili svoje plány ponúknuť kompatibilné výrobky.

*2 Funkcie, ktoré je možné ovládať, sa líšia od Gimbalu.
*3 Guilin FeiYu Electronic Technology Co. Ltd.
*4 Shenzhen Gudsen Technology Co., Ltd.
*5 SZ DJI Technology Co.,Ltd.
*6 ZHIYUN

Výstup video dát RAW do monitora s rekordérom ATOMOS NINJA V.*7

  • GFX100 bude môcť prenášať maximálne 4K / 29,97P*8 12-bitové video RAW pomocou HDMI do ATOMOS NINJA V, v Apple ProRes RAW. Nový firmvér pre NINJA V bude vydaný spoločnosťou ATOMOS. Video dáta RAW poskytujú profesionálnym videografom maximálnu flexibilitu pre úpravu expozície alebo tonalitu farieb v postprodukcii.

          K dispozícii je tiež simultánny výstup RAW s filmovou simuláciou / F-Log / Hybrid Log Gamma (HLG).

*7 GFX100 môže nahrávať ProRes RAW len s ATOMOS NINJA V (od 30. júna 2020).
*8 Kompatibilné s 4K (3840x2160) 29.97P/25P/24P/23.98P. Nekompatibilné s FHD.

Kde nájdete aktualizácie FW?

Firmware version: FUJIFILM GFX 50SVer. 4.00

Firmware version: FUJIFILM GFX 50RVer. 2.00

Firmware version: FUJIFILM GFX 100Ver. 2.00


Video ku GFX Firmware Update:


GFX Firmware Update projekty fotografov


Jonathan Bielaski / Canada:


 


Matthieu Paley / Spain-Portugal:

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
millan
2020-07-01 12:19:47
Číta niekto text ktorý sem vkladá s porozumením? "Režim Auto sa pridá do zátvorky zaostrenia vo všetkých troch modeloch". V angličtine focus bracketing tu ako zátvorka zaostrenia
 
blahoslav J B Art
2020-07-01 13:01:36
príspevok od: millan
Číta niekto text ktorý sem vkladá s porozumením? "Režim Auto sa pridá do zátvorky zaostrenia vo všetkých troch modeloch". V angličtine focus bracketing tu ako zátvorka zaostrenia
na Slovensku po slovensky!
 
mllpo
2020-07-01 16:52:43
príspevok od: millan
Číta niekto text ktorý sem vkladá s porozumením? "Režim Auto sa pridá do zátvorky zaostrenia vo všetkých troch modeloch". V angličtine focus bracketing tu ako zátvorka zaostrenia
Som si istý, že nečíta. Teda určite nikto, kto by sa aspoň okrajovo venoval fotografovaniu.
 
marianr
2020-07-01 16:59:36
Google translator to po sebe určite nečíta.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia