han Šport Tenis

Hrbatý končí ako kapitán: Zostal by len v TAKOMTO prípade!

Pre Dominika Hrbatého bude víkendový daviscupový zápas proti tenistom Česka zrejme derniéra vo funkcii kapitána slovenského tímu.

Ilustračný obrázok k článku Hrbatý končí ako kapitán: Zostal by len v TAKOMTO prípade!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Hráčom sa už poďakoval za robotu, ktorú v uplynulých troch rokoch odviedli. Po dueli v Prahe plánuje ísť s nimi na pivo.

„Chlapci mi pripravili krásne zážitky. Po ľudskej stránke sa posunuli, urobili neuveriteľný kus roboty. Vytvorili výbornú partiu, do ktorej sa nám podarilo začleniť aj Lukáša Lacka s Martinom Kližanom, hoci majú obrovské egá. Po návrate do Bratislavy pôjdeme všetci spolu na pivo, sme všetci veľká rodina,“ zdôraznil Hrbatý.

Derby proti Česku

Vo federálnom derby pôjde najmä o prestíž: „Ideme si to hlavne užiť. Na rozdiel od marcového súboja v bratislavskom NTC teraz nebude žiaden stres. Aj keby niečo nevyšlo, nepôjde o postup na finálový turnaj. Chlapci aspoň zažijú pocit ostrých zápasov a budú mať šancu dostať sa do rytmu.“

Nevylúčil návrat

Hrbatý nevylúčil, že v budúcnosti sa na kapitánsku stoličku vráti: „Možno to bude o päť rokov, možno aj o rok, keď sa zídu okolností. Musel by prísť silný impulz zvonku, aby ma to presvedčilo. Páči sa mi spôsob kapitánovania, ktorý praktizuje Francúz Yannick Noah, je to v tomto smere môj vzor. Nedrží sa tam dlho, no vždy keď príde, tím ožije a dostane nový impulz. Takto by to malo fungovať.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM