Predovšetkým v mladšej generácii prenajímanie bytov čoraz populárnejšie. Nie je to pritom len voľba pre ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť nehnuteľnosť kúpiť. TREND preto prináša stručný prehľad krokov, ktoré vám pomôžu pri výbere nájomného bytu sa správne rozhodnúť

1. Rozpočet

Pri hľadaní vhodného podnájmu sa v prvom rade treba zodpovedne pozrieť na svoje finančné možnosti. Okrem toho, že pri podpise zmluvy musíte rátať s kauciou vo výške jedného až dvoch nájmov, treba tiež skontrolovať, či cena za nájom zahŕňa aj platby za energie. Takisto je vhodné nechať si každý mesiac rezervu, teda nejsť pri porovnávaní príjmu a výdavkov za bývanie úplne na hranu.

2. Poloha

Oplatí sa vám prenajať si lacnejší byt na okraji mesta, odkiaľ budete každý deň dochádzať  autom alebo hromadnou dopravou, alebo radšej o niečo drahší v pešej dostupnosti do práce či školy? Skúste si na papier napísať, koľko peňazí mesačne miniete na dopravu zo vzdialenejšieho kúta mesta, a porovnať to so zvýšenými nákladmi na bývanie pri centre. Nezabudnite si preveriť, aká je v danej lokalite situácia s parkovaním.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa