Cestovný ruch sa neustále vyvíja. Situácia ohľadne pandémie nového koronavírusu tento sektor síce spomalila, no aj napriek tomu môžeme byť svedkami nových nápadov, ktoré sa týkajú cestovania v budúcnosti. S pokrokom v oblasti technológií sa totiž otvárajú možnosti, o akých ľudstvo doteraz ani len nesnívalo. Reč je o vyhliadkových letoch balónom do vesmíru.

Nezabudnuteľný zážitok z prezerania našej planéty vo vesmíre chce najnovšie ponúknuť spoločnosť Space Perspective, ktorá svoju pozornosť sústreďuje na lety balónom do hornej polovice stratosféry, čo predstavuje výšku približne 30 kilometrov nad zemským povrchom. Spoločnosť verí, že týmto spôsobom dokáže ľuďom poskytnúť nový pohľad na život.

Jedným z poradcov spoločnosti Space Perspective je aj astronaut Jeff Hoffman, ktorý pozorovanie Zeme z vesmíru označuje ako autentickú skúsenosť. „Pre neho je sledovanie Zeme z vesmíru stav, kedy má pokoj a môže sa zamyslieť nad tým, čo vidí. Hovorí tomu autentická skúsenosť, a práve na to sa zameriavame,“ povedal pre The Verge Taber MacCallum, jeden z predstaviteľov spoločnosti.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa