V prípade nálezu náboja od pištole v schránke investigatívneho reportéra portálu Aktuality.sk Petra Saba prijala polícia potrebné opatrenia, ktoré policajný prezident Milan Lučanský nechce z taktických dôvodov špecifikovať. Lučanský o tom informuje na sociálnej sieti na profile Polície SR.

„Oceňujem duchaprítomnosť rodiny redaktora, reagovali racionálne a vec hneď nahlásili na políciu. Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudem špecifikovať. V danej veci prebieha vyšetrovanie, zatiaľ však podrobnosti zverejňovať nebudeme,“ uviedol Lučanský.

"Peter Sabo písal o drogovom podsvetí v Seredi, kauzách spájaných s exministrom spravodlivosti Gáborom Gálom, 'dépeháčkaroch' z južného Slovenska, kauze Dobytkár, analyzuje tzv. Kočnerovu knižnicu, píše o kauzách súvisiacich s dostavbou elektrárne Mochovce a podobne," napísal šéfredaktor portálu Peter Bárdy s tým, že s políciou urobili kroky, aby reportéra ochránili. O náleze informovali okrem Lučanského aj ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) zostal zhrozený po tom, ako dostal informáciu o náboji,. Potvrdil, že policajné zložky na prípade intenzívne pracujú. TASR o tom informovala riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR Barbara Túrosová.

„Je absolútne neakceptovateľné, aby sa ešte v dnešnej dobe vykonávali takéto primitívne zastrašovacie praktiky. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby obeta, ktorú priniesol Ján Kuciak, nevyšla nazmar a hlavne, aby sa už nikdy takáto tragédia nezopakovala,“ uviedol minister.