Ambra, šedá ambra a labdanum

Zloženie parfémov je krásna alchýmia a každá zložka má svoj vlastný príbeh. Ambra alebo jantár je skamenená živica starých borovíc, ktorá môže mať až 300 000 miliónov rokov. Má zlatistú farbu a v tekutom stave má hrejivú drevitú vôňu. Z jantáru sa vonná esencia nedá získať, preto parfum obsahuje zložky, ktoré vôňu tvoria.

Šedá ambra je naopak látka živočíšneho pôvodu a je veľmi vzácna. Vzniká v tráviacom trakte vorvaňa. Čerstvá hmota zapácha, ale keď pláva niekoľko rokov v oceáne, stvrdne a zbiera sa. Vôňam dodáva sladko tabakové, živočíšne tóny. Dnes sa na výrobu ambrovej vône používa labdanum, teda lepkavá živica alebo tonkové bôby a semienka slivky domácej.

Ambrové parfémy.
Zdroj: Notino

Zmyselná a nezabudnuteľná

V ženskom svete sú orientálne vône obľúbené najmä v chladnejšom počasí. Silná a sebavedomá žena ocení parfumovanú vodu Gucci Guilty Intense. Jej hrejivé a zmyselné tóny sú vhodné najmä na večer a špeciálne príležitosti, podobne ako viaceré ďalšie toaletné vody a parfémy Gucci.

Hviezdou medzi orientálnymi parfémami je aj Mugler a jeho Alien. Je v ňom všetko – výnimočnosť, príťažlivosť, odvaha, sloboda. Zahalí do zvodného závoja, ktorý si zamilujete. Vášeň a túžba sa ukrývajú aj v neodolateľnom flakóne Marc Jacobs Decadence. Kým kolekcia Daisy je kvetinovou a ľahšou vôňou, táto je výrazná, ženská a zvodná. Je to skvost pre ženu, ktorá vie, čo chce.

Gucci Guilty Intense
Zdroj: Notino

Luxus na dosah

Fenoménom vo svete pánskych parfémov je Tom Ford Noir. Sýta orientálna vôňa si získa srdce sebavedomého muža, ktorý bude jedinečným, nech sa objaví kdekoľvek. Je fascinujúca a temná, plná tajomného neznáma. Korenisto orientálnu harmóniu tabaku a drevitých tónov prináša Dolce & Gabbana The One for Men. Nie je všedná, ale mužná a ženy ju milujú.

Pravú ambru môžete nájsť v kolínskej vode Acqua di Parma Ambra. Je to exkluzívna a neobyčajná značka niche parfémov. Snúbi sa v nich elegancia a kvalitné ingrediencie, ktoré vôňam dodávajú skutočnú prestíž.