V Trnave bude v sobotu akcia s názvom Františkánske dvere dokorán

TRNAVA 19. júna 2020 - „Františkánske dvere dokorán - Spomienka na 70. výročie Akcie K“, ktorá bude v sobotu 20. júna 2020 od 13:00 vo františkánskom kláštore v Trnave. „Pripomenieme si spoločne smutné 70. výročie od násilnej likvidácie mužských rehoľných rádov v komunistickom Československu v roku 1950,“ avizuje Júlia Ragačová.

Hlavný program sa bude odohrávať na troch miestach v čase od 13:00 h do 16:00 h. Priestor pre najmenších a občerstvenie bude vo Františkánskej záhrade. Prednášky, dokumentárny film Tiene barbarskej noci a výstava Františkáni vo svetle archívnych dokumentov chystajú v Refektára kláštora. V Kostole sv. Jakuba bude komentovaná prehliadka kostola a výstup na vežu. Podujatie ukončia o 18:00 h svätou omšou a koncertom Simy Martausovej v záhrade kláštora. Počet miest na koncert je limitovaný, preto je potrebné rezervovať si miesto pomocou formulára na stránke www.frantiskani.sk.
 
„Rezervácia lístka a vstup je zadarmo. Budeme vďační, ak pri odchode vyjadríte svoju vďačnosť príspevkom podľa vášho uváženia a spokojnosti a podporíte zbierku na podporu konkrétnych trnavských rodín, ktoré sa kvôli epidémii koronavírusu dostali do ťažkej životnej situácie,“ dodala Júlia Ragačová.
 
Zdroj: tkkbs.sk
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave bude v sobotu akcia s názvom Františkánske dvere dokorán

Banner k podujatiu "Františkánske dvere dokorán". (Zdroj foto: tkkbs.sk)

NOVINKY