Aj obojky pre psov dokážu odnaučiť zviera štekať

Nech to znie akokoľvek nereálne je to skutočne tak a medzi funkcie obojkov pre psov dnes už radíme aj ich schopnosť odnaučiť zviera štekať. Pýtate sa ako je to možné? V nasledujúcich riadkoch sa teda pozrieme na to, ako môžete vďaka obojkom pre psov vycibriť povahu zvieraťa, odnaučiť ho tento zlozvyk a dostať ho do pozitívnejšej roviny. Obojky pre psov v tomto variante sú dnes na trhu bežné dostupné, no je ich nespočetné množstvo. Ich funkciou je teda odnaučiť zviera štekať a princíp je v zásade za každým rovnaký.  

Obojky pre psov dokážu obmedziť temperament zvieraťa 

Ak teda takéto obojky pre psov uvedieme do zapnutého režimu, tak v zásade pracujú na jednoduchom princípe. Ak sa rozhodne zviera štekať, obojok ho okamžite upozorní na toto neželané správanie. Variantov tohto zariadenia je hneď niekoľko a upozornenie vie byť psovi sprostredkované viacerými spôsobmi. Medzi najčastejšie formy upozornenia patria ultrazvukové signály, impulzy, vibrácie alebo dokonca spreje. Pýtate sa na to, akým princípom vedia obojky pre psov identifikovať štekot? Štandardne sa to deje dvomi spôsobmi. Prvým je ten, keď je upozornenie spustené v prípade zaznamenania vibrácií pochádzajúcich z hlasiviek. Druhý variant pracuje na zachytení štekotu prostredníctvom mikrofónu a daný zvuk musí mikroprocesor vyhodnotiť ako štekot. Ideálnym však nie je ani jeden z nich a ako to už v bežnom živote býva, všetko má v praktickom využití svoje výhody i nevýhody. Najlepšia je aj v tomto smere zlatá stredná cesta a za najkvalitnejšie varianty sú považované také, ktoré kombinujú oba spôsoby v jednom zariadení.  

Pri využití elektrických obojkov pre psov dochádza po šteknutí k neškodnému impulzu v elektrostatickom móde. Citlivou témou je však správne nastavenie obojku a pri mladších psoch by sme mali byť opatrní. Vďaka šokom má takýto obojok po stránke etiky aj svojich odporcov. Ultrazvukový variant vydáva zvuk vo vysokých frekvenciách, ktorý dokáže počuť len zviera a nie človek. Tento variant je však z pohľadu temperamentnejších zvierat ľahšie ignorovateľný. Vibračný obojok je schopný pracovať v dvoch módoch. Intenzitu prvého nastavujete vy. Pri druhom variante dochádza k zosilneniu tejto vibrácie po každom šteknutí. Sprejový obojok po každom štekaní vstrekne psovi pod nos nepríjemnú vôňu. 

Veľký výber obojkov pre psov nájdete na webovej stránke https://www.queedo.sk/.