V Trnavskej katedrále oslávili sviatok "Božieho Tela"

TRNAVA 16. júna 2020 - Každoročne v nedeľu po sviatku Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi sa v trnavskej Katedrále sv. Jána Krstiteľa schádzajú veriaci spolu so svojím arcipastierom, aby si svätou omšou a slávnostnou procesiou pripomenuli najväčší dar, ktorý nám Pán Ježiš zanechal, Eucharistiu. Nebolo tomu inak ani tento rok v nedeľu 14. júna.

V nedeľu 14. júna celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch slávnostnú svätú omšu spojenú s Eucharistickou procesiou. Bola však iná ako po minulé roky. Procesia sa z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 nemohla konať v uliciach celého slobodného kráľovského a zároveň biskupského mesta, ale v tichu katedrálneho chrámu. Jeden z "oltárikov" bol pripravený aj na námestí pred katedrálou, kde je umiestnená socha pápeža sv. Jána Pavla II. v nadživotnej veľkosti, pri ktorej sa schádzajú mnohí Trnavčania, aby si uctili pamiatku svätého pápeža slovanského pôvodu.
 
Od "oltárika" pred sochou tohto moderného svätca trnavský arcibiskup Ján Orosch požehnal všetkých prítomných veriacich a celé mesto. Bolo to deväťdesiate požehnanie, ktoré arcibiskup Ján Orosch udelil počas obdobia pandémie od jej začiatku, keď každú noc presne o polnoci udeľoval eucharistické požehnanie Najsvätejšou sviatosťou oltárnou z okna Trnavského arcibiskupského úradu všetkým prítomným a duchovne sa spájal s chorými. Nedeľnú slávnosť ukončili slávnostným spevom Te Deum (Teba, Bože, chválime) a záverečným požehnaním so živým Ježišom Kristom, prítomným v Eucharistii.
 
TO ABU informoval Ján Vido
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnavskej katedrále oslávili sviatok "Božieho Tela"

Procesia Božieho Tela sa z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 nemohla konať v uliciach mesta Trnava, ale v tichu katedrálneho chrámu. (Foto: Anton Keleši ml.)

NOVINKY