Najlepšie eshopy s bicyklami a cyklistickou výbavou

Ak sa rozhodujete kúpiť nový bicykel, vyhraďte si dostatok času. Nielen na výber modelu, no tiež aj na voľbu predajcu. Aké kritériá sú rozhodujúce? V hre je cenová výhodnosť, rýchlosť vybavenia objednávky, možnosť dokúpiť komplet výbavu alebo náhradné diely a v najlepšom prípade aj zabezpečenie autorizovaného servisu. Kde Slováci najradšej nakupujú bicykle? V nasledujúcom výbere vám predstavíme najlepšie eshopy s bicyklami a cyklistickou výbavou, ktorých ponuka môže zaujať menej skúsených, no aj náročnejších cyklistov.

najlepšie eshopy s bicyklami

Moja vlastná skúsenosť s nákupom bicykla má mierne trpkú príchuť. Nie preto, že by mi nevyhovoval bicykel. S tým je našťastie doteraz všetko v poriadku. Bol kúpený v kamennej predajni v centre mesta, kde sa mi veľa pozornosti nedostalo. Bol čas obeda a na predajni jeden predavač, ktorý riešil niečo dôležitejšie s mobilom. Po návrate domov však eufóriu z bicykla vystriedalo rýchle vytriezvenie. Cena toho istého bicykla v rovnakej výbave bola v eshopoch minimálne o 150 € nižšia. Takže moja prvá rada: Najskôr si bicykel obzrite, ohmatajte a osedlajte. Nemusíte kupovať hneď. Aj keby vám tvrdia, že ten bicykel je jediný na predajni… a ten týždeň sa z tohto modelu predali už štyri kusy… a tak ľahko nebude doskladnený a bla bla, … veď to poznáte. Nechajte si čas na premyslenie, porovnanie a zistenie dostupnosti.

 Internetový obchodDoprava zadarmoVrátenie tovaruHodnotenie 
#1inSPORTline.skNa väčšinu bicyklovDo 30 dní[usr 5 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#2Decathlon.skDo ktorejkoľvek predajne DecathlonAž 365 dní[usr 5 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#3Endorphinrepublic.skNie (iba na predajne v ČR)Do 14 dní[usr 4.9 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#4Najlacnejsisport.skNad 80 EURDo 14 dní[usr 4.9 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#5Alza.skNie (zadarmo iba na predajne a AlzaBox)Do 14 dní[usr 4.8 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#6Sportisimo.skNad 69 EURDo 14/30 dní[usr 4.7 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#7SportObchod.skNad 79,99 EURDo 30 dní [usr 4.7 text="true" tooltip="true"] Do obchodu

1. inSPORTline.sk

insporline logoMedzi obľúbené internetové obchody s bicyklami (teda okrem iného) patrí inSPORTline.sk. Ide o dobre známeho distribútora športového a fitness vybavenia. Ponuka bicyklov je nadštandardne bohatá, rozdelená do 11 samostatných kategórií. Eshop predáva bicykle detské, horské, trekingové a crossové, BMX a freestyle bicykle, gravel bicykle, ale tiež aj bicykle pre seniorov, trojkolesové bicykle, cyklovozíky, nosiče bicyklov na auto a široký výber príslušenstva na bicykel. Nájdete tu základné modely, strednú triedu, ale aj špičkovo vybavené bicykle. Nech je váš rozpočet akýkoľvek, budete mať z čoho vyberať! Popisy produktov sú maximálne detailné, prehľadné a nič podstatné vám neujde.

Prečo nakupovať na inSPORTline.sk?

✅ Eshop poskytuje zákazníkom celý rad nákupných výhod – na drvivú väčšinu bicyklov máte dopravu zdarma a dokonca expresne rýchlo (priemerne trvá dodanie 1,5 až 2 dni). Bicykel vám príde zložený a nastavený (pri značkách Alpina, Crussis, Kellys, 4EVER, a i.).

Servis prebieha priamo u zákazníka. Nemusíte bicykel rozmontovať a na vlastné náklady (aj riziko) odoslať – vyškolených pracovníkov majú po celom Slovensku.

✅ Ak máte v hľadáčiku , na ktorý by ste ešte nejaký ten čas museli šetriť, môžete využiť nákup na splátky s 0% navýšením.

2. Decathlon.sk

decathlon logoVeľmi dobrú pozíciu medzi obchodmi s bicyklami dosiahla pôvodom francúzska sieť predajní Decathlon rozšírená o dobre hodnotený eshop Decathlon.sk. Z recenzií sa môžete dočítať, že ide o výhodnú kúpu z rozumu. Predajca sa zameral na značky, ktoré (skoro) nikde inde nenájdete. Konkurenciu predbieha lepšou cenou aj prozákaznícky orientovanou filozofiou predaja (napr. vám na predajni dovolia bicyklovať sa alebo zostaviť pingpongový stôl a vyskúšať ho). Ponuka bicyklov zahŕňa najmä mestské bicykle, cestné bicykle a MTB bicykle značiek BTWIN, Van Rysel, Rockrider, či Elops.

Prečo nakupovať na Decathlon.sk?

✅ Hoci nejde o „čistokrvný“ obchod s bicyklami (bicykle sú len súčasťou rozmanitého sortimentu), keď raz nakúpite, bude vás to lákať naplniť košík znovu. Ceny sú lákavé, na trhu patria k najnižším a pri pravidelných akciách môžete nakúpiť športovú výbavu za zlomok ceny. Áno, je zrejmé, že náročný cyklista sa bude orientovať medzi zvučnejšími značkami, ak však hľadáte dobrý bicykel v strednom štandarde, nešliapnete vedľa.

✅ Pri kúpe bicykla môžete využiť dopravu k vám domov alebo na jedno z 340 odberných miest na Slovensku. Na predajniach Decathlon poskytujú servis a doplnkové služby pre privátne Decathlon značky bicyklov.

✅ Zaujímavosťou je aj možnosť výmeny alebo vrátenie tovaru do 365 dní! Náklady na vrátenie tovaru sú nulové – kuriéra, ktorý príde až ku vám a vyzdvihne balík, platí predajca.

3. EndorphinRepublic.sk

endorphin republicV susednom Česku sa čoraz väčšej popularite teší eshop EndorphinRebuplic.cz, ktorý dostal už aj slovenskú podobu. Eshop EndorphinRepublic.sk je miestom pre každého, kto žije cyklistikou, behom, outdoor aktivitami aj lyžovaním. V týchto segmentoch ponúka komplet výbavu. Nájdete tu zastúpenie bicyklov rôznych konštrukcií a typov, avšak iba od dvoch značiek – od americkej značky Scott a nemeckej značky Bergamont. Ide o spoľahlivé bicykle od prémiových výrobcov, kde je výhodou, ak každá výmena či oprava prebieha pod rukami skúsených servisných technikov.

Prečo nakupovať na EndorphinRepublic.sk?

✅ Ak máte cestu smer Brno, Olomouc alebo Praha, zastavte v špecializovaných ER predajniach, kde na vás čaká exkluzívna plocha 1500 m2. Máte možnosť využiť služby testovacích centier a vyhliadnutý model si naživo vyskúšať. Váš nový bicykel bude vyladený do poslednej skrutky.

✅ V týchto predajniach prebieha aj značkový servis s originálnymi dielmi a na profesionálnych strojoch. Nám zostáva veriť, že čoskoro bude prvé ER centrum otvorené aj na Slovensku. Dovtedy si nenechajte ujsť prehľadný eshop, kde si svoju novú dvojkolesovú inšpiráciu nájdu aj nároční cyklisti.

4. Najlacnejsisport.sk

najlacnejsisport.sk logoNedajte sa odradiť názvom! Tento online obchod so športovými potrebami sa síce cenami drží pri zemi, no určite nejde o lacné výpredajové bicykle, na ktoré môžete bežne natrafiť v hypermarketoch. Zamerali sa na českú značku Maxbike z Ostravy, ktorá sa cyklistickým sortimentom a výrobou bicyklov zaoberá už od roku 1991. Bicykle (dámske aj pánske) s cenou od 300 – 700 € patria k vyhľadávaným a nemožno im uprieť kvality v danej cenovej kategórii. Ak sa chcete voziť bez spotenia, potom neprehliadnite ani vydarené modely elektrobicyklov Maxbike, z ktorých najviac pútajú pozornosť mestské verzie.

Prečo nakupovať na Najlacnejsisport.sk?

✅ Ak hľadáte spoľahlivý bicykel s nepremrštenou cenou, kde máte istotu dostupnosti náhradných dielov aj autorizovaného servisu, potom sú bicykle Maxbike dobrou voľbou. Komponenty netreba objednávať zďaleka. Ak chcete originálny prvok, doprava z ČR na SR nie je nijak extra predražená.

✅ Online predaj značky Maxbike u nás autorizovane zastrešuje výhradne eshop najlacnejsisport.sk (v ČR zase materský eshop Nejlevnejsisport.cz).

Pri nákupe nad 80 € máte dopravu zdarma. V prípade opravy, ktorá ešte spáda do záručnej doby, kuriéra k vám domov zašle priamo predajca a bicykel poputuje k výrobcovi do Ostravy.

5. Alza.sk

alza sport logoNajväčší internetový obchod v Čechách a na Slovensku netreba veľmi predstavovať. Zeleného Alzáka s jeho „Black Friday každý mesiac“ by sme síce niekedy radšej poslali do ďalekých krajín, predajnosť a pozícia na trhu svedčí o tom, že aj takáto zapamätateľná reklama dokáže prilákať obrovské množstvo zákazníkov. V tomto eshope nájdete snáď všetko. Preto, ak si chcete kúpiť drahší elektrobicykel a zároveň nechcete rozhnevať priateľku, prihoďte k objednávke parfum, žehličku na vlasy, alebo niečo, o čom viete, že ju poteší…Vráťme sa ale naspäť k ponuke bicyklov. Tá je aj v tomto prípade pomerne slušná naprieč rôznymi druhmi, veľkosťami aj cenami.

Prečo nakupovať na Alza.sk?

✅ Bicykle na Alza.sk sú rozdelené do prehľadných kategórií od detských bicyklov až po elektrobicykle.

✅ Ak hľadáte cenovo dostupný bicykel na rodinné výjazdy po okolí, pozrite si ponuku bicyklov Romet (obľúbené najmä u žien). Medzi elektrobicyklami dominuje značka Leader Fox.

Za horský bicykel pre občasné jazdy nezaplatíte veľa. Väčšina bicyklov tohto typu je v cene od 300 – 600 €.

6. Sportisimo.sk

sportisimo logoDo nášho výberu sa dostal aj online obchod, ktorý už nemá v ponuke zaradené bicykle pre dospelých, za to však pomerne zaujímavý výber značkových detských bicyklov, odrážadiel a kolobežiek a tiež širokú ponuku cyklistického príslušenstva za výborné ceny. Sem patrí predovšetkým cyklistické oblečenie, tretry, batohy, brašne, prilby, okuliare a tiež aj kvalitné detské cyklosedačky. Ak to s bicyklovaním myslíte seriózne, bez niektorých súčastí sa jednoducho neobídete a práve na Sportisimo.sk si viete vyskladať všetko potrebné za rozumnú cenu a navyše od známych športových značiek.

Prečo nakupovať na Sportisimo.sk?

✅ Eshop má po celom Slovensku hustú sieť kamenných predajní (spolu 140 predajní na SR a ČR). Ide o jedného z najobľúbenejších predajcov športových potrieb a oblečenia.

✅ Nájdete tu kvalitné detské a juniorské bicykle zn. Bergamont, Scott, Head a i. Pozornosť však púta najmä veľká ponuka doplnkového cyklistického vybavenia.

Väčšina produktov je skladom, čiže tomu zodpovedá aj rýchlosť doručenia – bez zdĺhavého čakania.

7. SportObchod.sk

sportobchod.sk logoPotrebám a vášni cyklistov sa rozhodli venovať pozornosť aj v športovo orientovanom eshope SportObchod.sk. Zaujme ponukou pre populárne loptové a kolektívne športy a nedovolí vám zostať sedieť na mieste. V kategórii cyklistika nájdete všetko, čo pre rodinné bicyklovanie aj adrenalínové jazdy potrebujete. V ponuke nájdete najmä bicykle značiek Kona, 4EVER a Rock Machine. Za najlacnejší bicykel zaplatíte 4 stovky, za najdrahší prémiový model viac ako 3 tisícky. Takýto cenový rozptyl dáva vyniknúť rozmanitosti aj rôznym nárokom cyklistov.

Prečo nakupovať na sportobchod.sk?

✅ Pretože tu nájdete všetko pohromade na jednom mieste – kvalitné bicykle pre deti, juniorov aj dospelých.

✅ Hoci ponuka nie je v rádoch stoviek produktov, o to viac zaujme možnosť vyskladať si svoju kompletnú cyklistickú výbavu – od osvetlenia na bicykel, cez oblečenie, obuv, praktické doplnky, až po cyklovozíky a nosiče bicyklov na auto.

Tovar, ktorý je skladom, vám môže byť doručený už do 48 hodín. Pri objednávke nad 80 € máte dopravu zdarma (teda na každý nákup bicykla).

 Internetový obchodDoprava zadarmoVrátenie tovaruHodnotenie 
#1inSPORTline.skNa väčšinu bicyklovDo 30 dní[usr 5 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#2Decathlon.skDo ktorejkoľvek predajne DecathlonAž 365 dní[usr 5 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#3Endorphinrepublic.skNie (iba na predajne v ČR)Do 14 dní[usr 4.9 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#4Najlacnejsisport.skNad 80 EURDo 14 dní[usr 4.9 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#5Alza.skNie (zadarmo iba na predajne a AlzaBox)Do 14 dní[usr 4.8 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#6Sportisimo.skNad 69 EURDo 14/30 dní[usr 4.7 text="true" tooltip="true"] Do obchodu
#7SportObchod.skNad 79,99 EURDo 30 dní [usr 4.7 text="true" tooltip="true"] Do obchodu

Neprehliadnite zaujímavé tipy

Cyklistickej tematike sme na našich stránkach venovali už veľakrát. Ak potrebujete nájsť tipy na kvalitné bicykle a zároveň sa rýchlo zorientovať vo vlastnostiach, materiáloch a iných parametroch, ktoré môžu ovplyvniť vašu spokojnosť s výberom, potom odporúčame aj nasledovné výbery doplnené o sprievodcov výberom Ako vybrať, Cenové relácie, Najlepšie značky v danej kategórii aj FAQ:

Aké sú vaše skúsenosti s eshopmi v našom zozname? Ste verným zákazníkom a nakupujete v niektorom pravidelne? Je vaše hodnotenie pozitívne alebo negatívne? Máte svoj obľúbený online obchod, ktorému by ste dali titul „Najlepší eshop pre cyklistov“? Dajte nám vedieť váš názor, budeme radi, ak sa aj v komentároch podelíte o dávku informácií a inšpirácie.
Rate this post
0 Zdieľanie

0 Zdieľanie
Share
Tweet
Pin