Bazová panna cotta

Bazová panna cotta s jahodami

posted in: Leto, Sladký život | 0

Minulý rok sme pre vás v bazovej sezóne pripravili hneď niekoľko nových receptov. Napríklad na med alebo tortu. Tentoraz prichádzame so skvelou, osviežujúcou a chuťovo dokonale zladenou bazovou panna cottou s jahodami. V pláne sme ju mali už dlhšie, museli sme však počkať. Že na Spiši pod Tatrami kvitne baza o čosi neskôr vám asi vysvetľovať nemusíme. A tak sa prihodilo, že rovnaký nápad ako my dostala aj naša foodblogerská kamoška Piškóta zo Stvory z kuchyne. Ale my sa kamošíme už roky rokúce, tak sme sa na tom zasmiali (v prvom momente som sa skoro rozplakala pri predstave, že dokonale premyslený recept nakoniec nebudem pripravovať) a dohodli sa, že to urobíme každý po svojom. Je to dokonalá ukážka toho, že „rovnaký“ dezert môže byť pripravený s mierne odlišnými surovinami, na množstvo spôsobov a aj vyzerať inak. Piškótka, tu je teda naša verzia – bazová panna cotta s jahodami.

Celkom dospelácky si k tomuto osviežujúcemu dezertu môžete otvoriť dobre vychladené ľahké ružové vínko, pre deti pripravte napríklad chutnú bazovo-jahodovú vodu s troškou mäty. 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci so značkou Slovenské vinice

bazová panna cotta s jahodami

kosik

Na prípravu bazovej panna cotty budete potrebovať (4 porcie):
500 ml 33% smotany
2 veľké bazové kvety
½ vanilkového struku
4 čajové lyžičky kryštálového cukru
plátková želatína
a
250 g čerstvých jahôd
2 polievkové lyžice vody
4 čajové lyžičky práškového cukru
nesolené pistácie a bazové kvety na dozdobenie

 

A takto na to:

Do hrnca nalejte smotanu, pridajte očistené kvety bazy a nechajte 1 hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Smotanu preceďte, riadne vyžmýkané kvety bazy zahoďte.

Do bazovej smotany pridajte kryštálový cukor, semienka vanilkového struku a priveďte ju k varu. Na záver v nej rozpustite riadne vyžmýkané plátky želatíny (množstvo podľa návodu na obale) a preceďte do nádoby so zobáčikom, aby sa vám lepšie prelievala do pohárikov.

Poháriky vytrite olivovým olejom. Ideálne je, ak použijete plastové poháriky, kvôli vyklápaniu hotovej panna cotty. Panna cottu nalejte do pohárikov a dajte zachladiť do chladničky minimálne na 4 hodiny, prípadne na noc.

Jahody posypte práškovým cukrom, zalejte dvoma lyžicami vody, dobre premiešajte a nechajte 10 – 15 minút postáť.

Vyklopte panna cottu na taniere, posypte pistáciami, bazovými kvietkami a obložte ju jahodami. Bazová panna cotta je jednoduchý, ale veľmi chutný recept.

 

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je samozrejme na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

Enter amount (EUR)

Vaše komentáre