FIA zverejnila predbežný program pretekov F1 pre sezónu 2020

NETKY.SK • 2 Jún 2020, 17:23 • 2 min
FIA zverejnila predbežný program pretekov F1 pre sezónu 2020

VIEDEŇ - Sezóna formuly 1 sa začne 5. júla Veľkou cenou Rakúska. Vedenie F1 v utorok zverejnilo oficiálny program úvodných ôsmich pretekov tohto ročníka. Celkovo by chceli do decembra uskutočniť 15-18 podujatí.

slovakia

left justify in out

Program pretekov v Európe

Rakúsko bude hostiť dve Veľké ceny, po úvodných pretekoch sa o týždeň neskôr na okruhu Red Bull Ring uskutoční repríza, avšak už ako VC Štajerska. O ďalší týždeň sa kolotoč F1 presunie do susedného Maďarska. Po mesačnej pauze bude hostiť dve VC okruh Silverstone vo Veľkej Británii. Tamojšia vláda poskytla výnimku pre športovcov zo zahraničia. Kráľovná motošportu potom zavíta na už tradičné európske okruhy do Španielska, Belgicka a začiatkom septembra do Talianska.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

Zatiaľ bez prítomných divákov 

Ďalší program zverejnia v nasledujúcich týždňoch v závislosti od vývoja situácie vo svete. Predbežne sa počíta, že úvodné preteky v Rakúsku budú bez divákov, ale predstavitelia F1 veria, že postupne sa preteky uskutočnia aj za prítomnosti fanúšikov.

 

img

 

"V uplynulých týždňoch sme tvrdo pracovali a sme radi, že sa nám podarilo skompletizovať úvodný kalendár. Dúfame, že sa situácia upokojí a postupne budeme môcť privítať aj fanúšikov v bezpečných podmienkach. Vieme však, že začiatok sezóny poteší priaznivcov na celom svete," uviedol výkonný riaditeľ F1 Chase Carey na oficiálnom webe seriálu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies