V máji hral futbal aj napriek opatreniam, ospravedlnil sa a ľutuje to

NETKY.SK • 1 Jún 2020, 17:41 • 2 min
V máji hral futbal aj napriek opatreniam, ospravedlnil sa a ľutuje to

PARÍŽ - Francúzsky futbalový útočník Gaetan Laborde sa verejne ospravedlnil za to, že v druhej polovici mája bol účastníkom improvizovaného futbalového stretnutia s iným hráčom pôsobiacim v najvyššej francúzskej súťaži Ligue 1.

slovakia

left justify in out

Zápas počas karantény

Laborde je hráčom Montpellier a spolu s ním 23. mája nastúpil aj útočník Lois Diony zo Saint-Étienne, duel sa konal v meste Mont-de-Marsan na juhozápade krajiny. Obaja futbalisti pochádzajú práve zo spomenutého mesta a v minulosti spolu pôsobili v mládežníckom tíme klubu Girondins Bordeaux.

"Uvedomujem si, že som nešiel príkladom pre ostatných. Preberám plnú zodpovednosť za svoje správanie a ponúkam čo najpokornejšie ospravedlnenie," napísal Laborde na Instagrame. Sezónu 2019/2020 v najvyššej francúzskej futbalovej súťaži predčasne ukončili už v závere apríla, dôvodom je pandémie koronavírusu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Gaetan Laborde (@labordegaetan),

 

Nariadenia vo Francúzsku 
V krajine síce od 11. mája začali s postupným uvoľňovaním opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19, stále však nie je povolené stretávanie sa osôb v skupinách väčších ako 9 členov a vláda obyvateľov Francúzska vyzýva, aby dodržiavali sociálne rozostupy.

 

img

 

Láska k futbalu bola príliš silná
Laborde priznal, že pokušenie zahrať si futbal po dlhom čase pre neho aj Dionyho bolo príliš veľké. "Milujeme futbal a chceli sme si trochu ponaťahovať nohy po dlhých týždňoch bez lopty. Až keď sa k nám pridali ďalší ľudia a prišla aj polícia, vtedy som si uvedomil, že to nebol najšťastnejší nápad. Preto som radšej odišiel preč, aj keď zápas ešte pokračoval," poznamenal Laborde.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona