Britský premiér Johnson sa stal otcom

NETKY.SK • 29 Apríl 2020, 11:49 • 2 min
Britský premiér Johnson sa stal otcom

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson a jeho snúbenica Carrie Symondsová oznámili, že sa im v dnešných hodinách v londýnskej nemocnici narodil syn. Matka aj dieťa sú v poriadku a v dobrom zdravotnom stave, informovala hovorkyňa páru, ktorú citovala televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

"Premiér a pani Symondsová chcú poďakovať členom fantastického pôrodníckeho tímu NHS (britského štátneho zdravotníctva)," uviedla hovorkyňa 55-ročného Johnsona a jeho 32-ročnej partnerky.

 

Vyliečený 

Britský premiér sa len začiatkom tohto týždňa vrátil do práce po tom, ako sa vyliečil z ochorenia COVID-19, ktoré vyvoláva nový koronavírus. Nákazu mu diagnostikovali koncom marca; následne ho previezli do nemocnice, kde strávil niekoľko dní aj na jednotke intenzívnej starostlivosti. Počas liečby ho čiastočne zastupoval šéf diplomacie Dominic Raab.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Johnson (@borisjohnsonuk),

 

Chorá aj tehotná partnerka 

Koronavírusom sa infikovala aj Carrie Symondsová, ktorá však mala iba mierne príznaky ochorenia. Johnson a jeho partnerka koncom februára oznámili, že "začiatkom leta" sa im narodí dieťa a že sa koncom minulého roku zasnúbili.

 

 

Mimo úrad?  

Premiér tiež pôvodne avizoval, že by si chcel po narodení dieťaťa istý čas čerpať otcovskú dovolenku. Nateraz však nie je jasné, či tak skutočne urobí vzhľadom na pokračujúcu krízu spôsobenú šírením koronavírusu v Británii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies