Princeznú Dianu nezaprie! Tu je priznanie princa Williama

Britský princ William prezradil, že počas pandémie koronavírusu anonymne vypomáha na krízovej linke pomoci.

06.06.2020 16:48
debata

Vojvoda z Cambridgeu spolupracuje s textovou nonstop linkou Shout 85258, ktorú zastrešuje jeho nadácia Royal Foundation. Počas jedného videorozhovoru dobrovoľníkom z linky povedal: „Prezradím vám malé tajomstvo, v skutočnosti som dobrovoľníkom aj ja“.

Princ William  a vojvodkyňa Kate. Foto: SITA/AP, Yui Mok
kate Princ William a vojvodkyňa Kate.

William, druhý v línii čakateľov na britský trón, pracuje ako jeden z vyše 2 000 dobrovoľní­kov, ktorých formálne vyškolili, ako pomôcť ľuďom v núdzi. Dobrovoľníci a ľudia hľadajúci psychickú podporu si vymenil na platforme už viac než 300-tisíc textových konverzácií. Približne 65 percent z tých, ktorí píšu, majú pritom menej než 25 rokov.

Záber z roku 1995: Princezná Diana so synmi... Foto: SITA/AP, LYNNE SLADKY
Záber z roku 1995: Princezná Diana so synmi princom Harrym a princom Williamom a s manželom Charlesom. Záber z roku 1995: Princezná Diana so synmi princom Harrym a princom Williamom a s manželom Charlesom.

Koronakríza tvrdo zasiahla do života Britov. V krajine registrujú už 283-tisíc nakazených a vyše 40-tisíc obetí nového vírusu. V počte mŕtvych tak patrí Británii celosvetovo smutné druhé miesto za Spojenými štátmi.

Empatiu a cit pre charitu a pomoc druhým zdedil princ William bezpochyby aj po svojej mame, princeznej Diane. Tá bola počas svojho života okrem iného dobrovoľníčkou Mezinárodného červeného kríža, pomáhala pacientom chorým na AIDS, bojovala proti nášľapným mínam, v roku 1997 sa v Angole prešla cez mínové pole, aby pritiahla pozornosť sveta k problému, ktorý ničil životy detí aj dospelých z vojnových oblastí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princezná Diana

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...