Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MŠK Žilina zvíťazila nad AS Trenčín 8:1 v prípravnom zápase

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hetrikom sa blysol Ján Bernát.

Žilina 6. júna (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina v úvodnom z dvojice sobotňajších prípravných stretnutí deklasovali AS Trenčín 8:1. Hetrikom sa blysol Ján Bernát. "Šošoni" uspeli aj v druhom meraní síl, keď zvíťazili 3:1.

Pre obe mužstvá to bola generálka na reštart Fortuna ligy. Žilina v 1. kole nadstavbovej časti v skupine o titul privíta v nedeľu 14. júna Spartak Trnava. Trenčín nastúpi už o deň skôr v skupine o záchranu proti Pohroniu.

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina (zdroj: oficiálna stránka klubu): "V prvom zápase sme jednoznačne dominovali po každej stránke. Chalani k tomu pristúpili naozaj dobre, pred zápasom na nich bolo vidno pokoru a plnú pripravenosť, hoci išlo iba o tréningový duel. Neprekvapili ma však, lebo ochotu i kvalitu je vidno aj v tréningovom procese. V druhom stretnutí mali chalani sťaženú situáciu, pretože horúce počasie hru naozaj znepríjemňovalo. Ku koncu zápasu sa to už prejavilo aj na tempe. Vyskúšali sme si dva systémy, zahrali si všetci chalani a nikto z nich nesklamal. Celkovo sa dnes teším z výkonov, všetci ostali zdraví a môžeme sa sústrediť na nedeľný ligový súboj proti Trnave."



prípravný zápas - sobota:

MŠK Žilina - AS Trenčín 3:1 (1:0)

Góly: 5. Nielsen (vlastný), 49. Mojžiš, 60. Bari – 59. Minaroviech


MŠK Žilina - AS Trenčín 8:1 (4:0)

Góly: 13., 38. a 81. Bernát, 12. a 30. Ďuriš, 60. Myslovič, 68. Iľko, 75. Paur – 59. Kadák (11 m)