Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kesko Racing rozbehol sezónu na Test Day Slovakia Ring 2020

Saturday, 06. 06. 2020 - 10:07, Miroslav Majláth   

Kesko Racing rozbehol sezónu na Test Day Slovakia Ring 2020

Koronavírus v poslednej dobe svojim spôsobom zastavil život na zemi, vrátane motoristického športu. Tomu sa však zdá je už koniec, keďže motory pretekárskych vozidiel vo štvrtok 4.6.2020 rozozvučali areál Slovakia Ringu.

 

asfr9833.jpg

Medzi účastníkmi Test Day Slovakia Ring 2020 nechýbala ani dvojica súťažných posádok rožňavského Kesko Racing Teamu, ktorý toto podujatie využili na rozbeh samých seba, ale aj nastavenie svojich vozidiel.

ac7i8527.jpg

Kamil Švec v úlohe jazdca a Erik Švec v úlohe spolujazdca odštartovali v rámci testovacích jázd s vozidlom Peugeot 208 R2. Napriek faktu, že spoločne uprednostňujú rally súťaže a jazdenie po úzkych cestách, tu sa museli vysporiadať so širokou traťou pretekárskeho okruhu.

ac7i8058.jpg

„Nie je teraz kde jazdiť a už nám to fakt začínalo chýbať. Sme preto radi, že sa podarilo usporiadať tento testovací deň. Ten sme využili na to aby sme sa trochu za volantom rozhýbali, nastavili auto a zároveň si vyskúšali rôzne nastavenia, ktoré sme ešte neskúšali. Nebola to úplne „moja šálka kávy“, ale poslúžilo a som rád, že sme sa zúčastnili,“ povedal Kamil Švec po testovacích jazdách.

ac7i7804.jpg

Rovnako test Seatu Leon TDi využil aj František Fusko so spolujazdcom Alexandrom Burdigom. Aj oni si dobre zajazdili a vyskúšali rôzne nastavenia podvozku.

asfr9834.jpg

„Je to taký netradičný začiatok sezóny, ale sme radi, že sme sem prišli a niečo sa vôbec deje. Bol to dobrý deň, aspoň nám odhalil drobný problém so samosvorom. Som rád, že sme to objavili teraz, keď sa nebojuje o body. Na „ostrých“ pretekoch by to už mohol byť problém,“ doplnil Fero Fusko.

ac7i7308.jpg

Manažér Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi sa síce z pracovných dôvodov podujatia zúčastniť nemohol, s podujatím napriek tomu bol spokojný.

loga-2020.png

„Som rád, že si chalani mohli zajazdiť a poriadne vyskúšať autá. Hádam sa už podarí odštartovať aj normálnu sezónu a my sa všetci budeme môcť tešiť na poriadne preteky. Pôvodne som chcel prísť aj ja, ale práca mi to nedovolila.“

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri