Štvrtok, 28. marec 2024

Víkendový kompas fanúšika: Hity Bundesligy aj historické šlágre

Tarek Yacoob Tarek Yacoob 06.06.2020
SITA/Friso Gentsch/dpa via AP

Veci sa nám pomaly vracajú do normálu. Hnusoba chvalabohu slabne a tak sa politická scéna vracia k osvedčeným témam. Sprísnenie interrupcií, homosexuáli, džendžer, posvätná nedeľa. Schválne, koľkokrát počas politických diskusií narátate slovné spojenie „kultúrno-etické otázky“? Kto vyhrá, získa uznanie od Telovýchovného vedúceho.

Kto tasí radšej športové ako politické argumenty, pre toho máme víkendový kompas fanúšika.

Pomôžu „Farmaceuti“ Žlto-čiernym (a sebe)?

Šláger kolá Bundesligy čaká v sobotu od 15:30. Leverkusen privíta Bavorov. Tí pokračujú v spanilej jazde. Po profesorskom (ale nie nudnom) výkone a „chudobnej“ výhre nad Dortmundom si pochutnali nad Fortunou (toto nie je reklama na stávkovú kanceláriu) a nakládli im na cestu do Vestfálska päť darčekov. Vestfálsky mier sa tentoraz nekonal.

Leverkusen je ale súper iného rangu. Po prestávke prišli dve parádne výhry vonku, nasledoval domáci výbuch s Wolfsburgom. Naposledy ale ďalšia cenná výhra na ihrisku súpera. Na konte majú 56 bodov, sú len o skóre za štvrtým Gladbachom a majú oproti nim zápas k dobru. Ich vyhliadky na TOP4 sú vysoké.

Dortmund si tentoraz zmeria sily na svojom štadióne s Herthou Berlín, aj s našim Petrom Pekaríkom. Hertha ťahá šesťzápasovú šnúru bez prehry a zaskočiť môže aj BVB. Zápas sa hrá o tri hodiny po výkope v Leverkusene a tak si môžete vychutnať oba duely naživo.

Predposledná virtuálna Formula 1

Keďže nám choroba s číslom 19 robí čoraz menšie vrásky, blíži sa i návrat TOP motoršportu na svete. Mercedes stále dominuje jednotke a podľa všetkého si ide po siedmy titul konštruktérov v rade. Hamilton je favoritom na siedmy individuálny titul (šiesty v drese Mercedesu), čím by dorovnal legendárneho Michaela Schumachera.

Prvá veľká cena je definitívne naplánovaná na 5. júla v rakúskom Spielbergu. Druhá veľká cena bude na rovnakom okruhu o týždeň neskôr.

Virtuálne preteky sú síce príliš „crazy“ a keďže sú vypnuté poškodenia, niektorí si z toho robia boxovací ring. Minulé preteky boli škandál. No a teraz v nedeľu nás čakajú preteky v Baku, teda ďalší mestský okruh. Je teda dosť možné, že znova uvidíme „boxopreteky“.

V akcii budú opäť i reálni jazdci F1 – Leclerc, Albon, Norris, Russel a ďalší. Premiéru si odbijú Gasly a Perez. Tešiť sa môžeme i na futbalistov. V akcii uvidíme brankárov Courtoisa a Donnarummu. Futbalový svet doplní stopér z Man City, Laporte.

Live v nedeľu večer na Sport 2.

Troma vetami

MMA : Pokračovanie má i Oktagon Underground. Ťahákom je zápas Samuela „Piráta“ Krištofiča proti Lukášovi Eliášovi. Minule to Pirát ešte kondične a takticky zvládol, tentoraz to môže mať ešte náročnejšie, aj keď je jasným favoritom.

Šípky : PDC Home Tour skončila. Online turnaj, v ktorom si zahralo viac ako 100 profíkov ovládol Nathan Aspinall, ktorý ide bomby-šupy na druhú. Dobrou správou je, že júlový World Matchplay by už mali hráči riadne odohrať a to v legendárnej aréne Winter Gardens.

RTVS archív: RTVS už priniesla aj toľko očakávané duely z MS 2010, vrátane kvalifikačných súbojov s Českom a Poľskom. Zajtra si môžete na Trojke vychutnať štvrťfinále z MS 1990 medzi ČSFR a NSR, v nedeľu finále NSR vs. Argentína. Začiatok už tradične o 10 večer.

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po siedmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika.

Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866.

Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať.

Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem.

Telovýchovný vedúci.

TakUrčitee SMS
Keď ste sa dočítali až sem, mám jednu prosbu. Po ôsmich rokoch poctivej práce nebudem chodiť okolo vriacej kaše a na bránu vypálim z ťažkého uhla: Uchádzame sa o symbolický príspevok od toho najvernejšieho – nášho fanúšika. Takurčitee teraz môžete podporiť cez jednoduchú SMS na číslo 8866. Na oplátku viem sľúbiť, že v neobjektivite nepoľavíme a budeme písať najlepšie ako vieme aj ďalej. Budeme prinášať ďalší športovo-zábavný obsah, ktorý oceňujete už vyše sedem rokov. Aj vďaka vám bude naša forma ďalej stúpať. Stačí poslať SMS v tvare: TAKURCITEE na číslo 8866 a podporiť nás sumou 2 Euríčka, ktorú zaplatíte v najbližšej faktúre svojho mobilného operátora. Za kolektív pisálkov z celého športového srdiečka ďakujem. Telovýchovný vedúci.

Komentáre

Tagy:

Odoberajte nás

Prihláste sa do nášho newslettera