Main Content

Šatan reagoval na prosbu o pomoc: Rozhodnúť musí kongres

piatok, 5. jún 2020 20:07 | Autor: TASR

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Bratislava 5. júna (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zareagoval na množiace sa žiadosti, aby v čase koronakrízy finančne pomohol klubom aj prerozdelením zisku z vlaňajších domácich majstrovstiev sveta.

Vo svojom stanovisku zdôraznil, že na základe platných stanov nemôže prostredníctvom svojho riadiaceho orgánu, ktorým je výkonný výbor, rozhodovať o prerozdelení vyše štvormiliónovej sumy. Učiniť tak môže jedine kongres SZĽH.

"Na zväz je mimoriadne veľký mediálny tlak, aby tieto prostriedky prerozdelil," uviedol pre zväzový web prezident SZĽH Miroslav Šatan. "Zväz však v rozhodnutiach zastupuje výkonný výbor, ktorý môže rozhodovať o financiách iba do sumy neprevyšujúcej dva milióny eur. Keďže zisk z majstrovstiev sveta bude minimálne dvojnásobne vyšší, kompetenciu rozhodnúť, ako použijeme tento peniaze, má len kongres. Konať sa bude pravdepodobne o mesiac-dva. Už v decembri na polročnom kongrese sme nielen profesionálnym, ale aj mládežníckym klubom sľúbili, že spoločne budú môcť rozhodovať o zisku a chceme to dodržať."

SZĽH zdôraznil, že sa v čase krízy spôsobenej pandémiou koronavírusu neotáča klubom chrbtom. "V uplynulých dňoch pripravil viacero návrhov pomoci, ktorými sa bude budúci týždeň v stredu zaoberať výkonný výbor. Prezident zväzu Miroslav Šatan v snahe minimalizovať dopady krízy na kluby zároveň rokuje aj s Ministerstvom financií a Ministerstvom školstva za účelom získania štátnej pomoci," píše sa na zväzovej webstránke.