Dva milióny od Kanye Westa! Zaplatí aj školné dcére zabitého Georgea Floyda

Americký raper Kanye West venoval dva milióny dolárov na pomoc rodinám zabitých černochov Georgea Floyda, Ahmauda Arberyho a Breonny Taylorovej.

05.06.2020 12:10
Vanity Fair Oscar Party Foto:
Kanye West prichádza na Vanity Fair Oscar Party.
debata (1)

Príspevok je okrem iného určený na pomoc s právnymi nákladmi rodín Arberyho a Floyda, takisto má plne pokryť univerzitné školné Floydovej dcéry Gianny, ktorá má teraz šesť rokov. S odvolaním sa na Westovho zástupcu o tom informoval spravodajský server CNN.

Westov dar prichádza vo chvíli, keď sa v USA konajú protesty proti policajnej brutalite. K ukončeniu systematického rasizmu a policajnej brutality vyzval tiež zástup predstaviteľov zábavného priemyslu a žiada vládu, aby v tejto súvislosti podnikla konkrétne kroky. Peniaze sú tiež určené pre podniky v kríze vlastnené Afroameričanmi v Chicagu, kde West vyrastal a v ďalších mestách.

Nepokoje minulý týždeň vyvolalo úmrtie černocha Floyda v meste Minneapolis po tom, čo mu belošský strážnik Derek Chauvin kľačal bezmála deväť minút na krku a neprestal, ani keď Floyd nariekal, že nemôže dýchať. Teraz už bývalý policajt Chauvin je vo väzbe, generálny prokurátor štátu Minnesota, kde Minneapolis leží, v stredu preklasifikoval jeho obvinenia z vraždy z tretieho na druhý stupeň, za čo mu hrozí dlhšie väzenie. Arber bol zastrelený koncom februára, keď sa išiel prebehnúť neďaleko svojho bydliska v Brunswicku v juhovýchodnom štáte Georgia. V tomto prípadov polícia zatkla troch belochov podozrivých z vraždy. Vo štvrtok v predbežnom vypočutí sudca rozhodol, že v tomto prípade existuje proti trojici dostatok dôkazov, aby sa mohol začať súd.

Taylorová, ktorá pracovala v zdravotníctve, v marci zomrela následkom streľby po tom, čo k nej do bytu v Louisville v Kentucky vnikla trojica policajtov. Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) začal vyšetrovanie prípadu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kanye West #George Floyd

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...