Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Toto nečakala! Helena Vondráčková prehrala súd s jej domovskou obcou!
Zdielať na

Toto nečakala! Helena Vondráčková prehrala súd s jej domovskou obcou!

Archívna reportáž

Spevácka hviezda, žijúca legenda z niekdajšieho zoskupenia Golden Kids, 72-ročná Helena Vondráčková v živote dosiahla zrejme viac, o čom kedy snívala. Skutočne by sa nemala na čo sťažovať, ak by si obec Řitka, v ktorej dlhé roky žije, nezmyslela narušiť jej kruhy.

Okolo rozsiahleho pozemku Heleny Vondráčkovej boli vysadené tuje, o ktoré sa nestarnúca speváčka roky starala. A zrazu boli preč. Tentokrát to ale neboli zlodeji stromčekov, ale samotná obec Řitka, píše portál idnes.cz.

Helenu Vondráčkovú priviedol tento čin priam do zúrivosti. Záhrada jej domu bola vždy jej pýchou a hoci tuje boli už za plotom, predsa len to bola jej práca s cieľom skrášliť okolie.

Helena si život užíva, no vyrúbané tuje jej náladu poriadne pokazili:

​Helena preto neváhala a obec zažalovala. O stromy sa starala vyše 30 rokov, zjavne preto pre ňu neexistovalo zdôvodnenie, prečo by mala obec stromy vyťať. Zástupcovia obce ale tvrdili, že jednoducho stromy boli na obecnom pozemku. Navyše, dendrológovia ich označili za nezdravé a nepôvodné. Obec argumentuje aj tým, že výrub stromov riešili na zastupiteľstve, Vondráčková sa ho mohla zúčastniť, no neprišla.

Helena si však súdny spor nerozmyslela ani potom, čo prehrala na prvostupňovom súde. Spor sa dostal až na krajský súd, no aj ten rozhodol rovnako. "Rozsudok je nesprávny po právnej stránke a absurdný po stránke argumentačnej, podporuje aj zlovôľu obce voči občanom," vyjadril sa právny zástupca Heleny, Luboš Procházka.

Vondráčková sa odvolala a naďalej žiada od obce stotisíc českých korún. "Okrem majetkovej ujmy vznikla mojej klientke aj nemajetková ujma, psychická, keď došlo k úplne barbarskému zničeniu drevín, ktoré po desaťročia s láskou ošetrovala," povedala Vondráčkovej právnička Jana Gavlasová. Hoci obec namiesto tují vysadila čerešne, Helenu ani to neobmäkčilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie