Meghan priznala nervozitu: Najhoršie by bolo nepovedať nič

O súčasných nepokojoch prvýkrát verejne prehovorila britská vojvodkyňa Meghan.

05.06.2020 08:27
Meghan Foto: ,
Vojvodkyňa Meghan.
debata

O súčasných nepokojoch prvýkrát verejne prehovorila britská vojvodkyňa Meghan. Vo videoprejave pri príležitosti konca školského roka na svojej bývalej strednej škole nabádala mladých Američanov, aby sa stali súčasťou „obnovy“ a odkázala im, že po dovŕšení 18 rokov a získania volebného práva majú možnosť „použiť svoje hlasy silnejším spôsobom, než kedy mohli“.

Spomínala aj na nepokoje z roku 1992 v Los Angeles, kde žila ako mladé dievča. Vtedy ich vyvolal oslobodzujúci rozsudok pre policajtov, ktorí surovo zbili černocha Rodneyho Kinga. „Mrzí ma, že sme v niektorých ohľadoch nedokázali posunúť svet takým smerom, akým by ste si to zaslúžili,“ dodala niekdajšia americká herečka, ktorá sa vojvodkyňou zo Sussexu stala vďaka sobášu s britským princom Harrym.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

“ ” ⁣ ⁣ " ’ . ’ ” ⁣ ⁣ "You are going to lead with love, you are going to lead with compassion, you are going to use your voice." ⁣ ⁣ Meghan Markle virtually delivered a graduation speech to her old school, Immaculate Heart High School and Middle School in Los Angeles, that addressed the current protests against racism and police brutality in the United States and her own history as a biracial woman growing up in California.⁣ ⁣ “George Floyd's life mattered, and Breonna Taylor's life mattered, and Philando Castile's life mattered, and Tamir Rice's life mattered, and so did so many other people whose names we know and whose names we don't know. Stephon Clark. His life mattered."⁣ ⁣ "You are equipped, you are ready, we need you and you’re prepared”

Príspevok, ktorý zdieľa Meghan Markle (@meghanmarkle_official),

V prejave ešte z jej úst odznelo: „Čo sa deje v našej krajine, v našom štáte a v našom meste je úplne devastujúce. Nebola som si istá, čo vám mám povedať. Chcela som povedať niečo správne a bola som naozaj nervózna, či sa mi to podarí alebo či budú moje slová správne pochopené. Ale potom som si uvedomila, že jediné zlé, čo môžem povedať, je nepovedať nič, pretože na živote Georgea Floyda záleží, na živote Breonney Taylorovej a Philanda Castilea, aj Tamira Ricea záleží, rovnako, ako na životoch ďalších, ktorých mená poznáme, ale aj tých, ktorých mená nepoznáme.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Meghan #George Floyd

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...