Júlia vypadla z okna nemocnice, kde sa liečila z nákazy koronavírusom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rusko, koronavirus
Foto: ilustračné, SITA/AP

Z okna na piatom poschodí moskovskej klinickej nemocnice, v ktorej liečia pacientov s COVIDom-19, vypadla cez víkend policajná dôstojníčka nakazená koronavírusom. Prípad vzbudil pozornosť tým, že v Rusku je to už štvrtý podobný prípad.

Pred policajtkou vypadli z okna aj traja lekári chorí na COVID-19. Ako uviedla rozhlasová stanica Slobodná Európa (RFE), dôstojníčku identifikovali ako Júliu B., odborníčku Forenzného centra pri ministerstve vnútra.

Okolnosti sú zatiaľ neznáme

Niektoré médiá informovali, že policajtka zomrela na mieste, ďalšie tvrdia, že prežila a je na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Viac o téme: Koronavírus

Priebeh udalosti nie je známy. Dôstojníčka údajne vyšla na chodbu nemocnice a o chvíľu skončila na trávniku pod oknom. V nemocnici bola asi týždeň potom, čo u nej zistili nákazu koronavírusom.

Incident sa stal v čase, keď počas súčasnej pandémie vypadli z okien za záhadných okolností už traja lekári nakazení koronavírusom.

Lekári mali Covid-19

Ako prvá zomrela po páde z nemocničného okna riaditeľka pohotovostnej služby v Moskve. Prípad uzavreli ako nehodu. Podľa jej kolegov asi spáchala samovraždu potom, čo ju obvinili, že koronavírusom nakazila svojich podriadených.

O deň neskôr, 25. apríla, vypadla z okna na piatom poschodí vedúca lekárka v nemocnici pre veteránov v Krasnojarsku. Jelena Nepomňaščaja sa údajne postavila proti plánom používať jej nemocnicu na liečbu pacientov s koronavírusom. Ona sama bola nakazená.

Ako tretí spadol z druhého poschodia nemocnice v meste Novaja Usmaň vo Voronežskej oblasti lekár Alexander Šulepov. Predtým sa sťažoval, že musí pracovať aj napriek tomu, že u neho potvrdili nákazu koronavírusom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať