Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia v obci Branč. Dievčatko (5) nešťastnou náhodou zomrelo pri hre
Zdielať na

Tragédia v obci Branč. Dievčatko (5) nešťastnou náhodou zomrelo pri hre

Hrozivý prípad sa odohral aj koncom roka. Chlapec pri hre začal horieť

BRANČ / V obci Branč neďaleko Nitry došlo k tragédií. Na dvore rodinného domu prišlo podľa informácií TV JOJ pri hre na šmykľavke o život päťročné dievčatko. Nešťastnou náhodou sa zachytilo a udusilo na vôdzke pre psa, ktorú malo pri sebe. Na mieste nešťastia je polícia aj záchranári. Ako televíziu JOJ informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, k prípadu sa pre jeho citlivosť, zatiaľ, vyjadrovať nebudú.

Päťročnej Terezke sa osudným stala hra na šmykľavke s vôdzkou pre psíka. Dievčatko sa zachytilo tak nešťastne, že následky boli fatálne.  K smutnej udalosti došlo okolo obeda na dvore rodinného domu. "Dievčatko sa obesilo, na vodítku...," povedala suseda. V zápale hry sa dievčatku vôdzka zrejme nešťastne zachytila, šokovaná rodina sa snažila dieťaťu pomôcť. Na miesto zakrátko smerovali záchranári. "Išli dve sanitky, húkačky..Potom policajti, opáskovali to. Tak som vedela, že sa voľačo zlé stalo," opísala situáciu suseda. 

Záchranári sa snažili dievčatko zachrániť ako sa len dalo. Pomôcť mu ale už nedokázali. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, počas ktorého bojovali o život dieťaťa, žiaľ, bezúspešne. Vzhľadom na citlivosť prípadu a vzhľadom na rodinu, viac informácií neposkytnem," vyjadril sa hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Tragédiou sa zaoberá aj polícia. Na mieste zaisťovali stopy. 

Susedia pre TV JOJ povedali, že Terezka má ešte staršiu sestru a dom, v ktorom žila rodičia postupne prerábali. Bola milým a usmievavým dieťaťom, mali ju radi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy