TASR/František Iván
StoryEditor

PREHĽADNE: Do ktorých krajín sa zo Slovenska dostanete úplne bez problémov

03.06.2020, 17:16
Autor:
pebpeb
Slovenská vláda povolila vycestovať občanom vycestovať do ôsmich krajín.

Česko 
Slovensko vracia režim na hraniciach s Českou republikou do stavu pred vypuknutím koronakrízy. To znamená, že ľudia budú môcť voľne prechádzať hranice bez povinnosti absolvovania kontroly alebo akýchkoľvek ďalších obmedzení. Uvoľnenie začína platiť vo štvrtok 4. júna.

Maďarsko
Do Maďarska sa dostaneme bez povinnosti preukázať sa testom na ochorenie Covid-19. Povolenie na vstup do krajiny platí na 48 hodín. Podmienkou je len vyplnenie jednoduchého formuláru. Na hraniciach je potrebné sa preukázať aj občianskym preukazom.

Rakúsko
S Rakúskom platí od štvrtka 4. júna identický režim ako s Maďarskom. Doteraz bolo treba mať pri sebe negatívny test na Covid-19, kontroly robili colníci občasne. Tie sa však už rušia. Na 48 hodín sa k nášmu najzápadnejšiemu susedovi dostanete po vyplnení formulára.

Slovinsko
Po tom, ako sa zjednodušila cesta do Rakúska, tak sa otvárajú nové možnosti. Prechod cez hranicu rakúsko-slovinskú hranicu vyžaduje len jednu podmienku. Je ňou potvrdenie o rezervácii ubytovania v Slovinsku. Tranzit je možný bez akýchkoľvek obmedzení. Slovenský cestovateľ však nesmie zabúdať na to, že celá cesta do Slovinska nesmie presiahnuť 48 hodín.

Chorvátsko
Pri vstupe do Chorvátska neplatia pre občanov Slovenska žiadne obmedzenia. Pre rýchlejšie prekročenie hraníc odporúčajú Chorváti vyplniť online dotazník. Ak vstupuje do krajiny z Maďarska, je potrebný súhlas maďarskej polície.

Voľný vstup nie možný:

Nemecko, Švajčiarsko a Poľsko
Do všetkých troch krajín je umožnené vycestovať zo strany Slovenska. Momentálne však ani jedna z týchto troch krajín neumožní vstup slovenských občanov bez dodatočných potvrdení. Takými môže byť napríklad pracovné povolenie. Viaceré krajiny avizovali, že hranice otvoria úplne. Je preto možné, že už v najbližších dňoch sa tento režim uvoľní.

01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 02 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 03 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom 04 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 05 - Modified: 2024-04-12 07:00:00 - Feat.: - Title: Si študent? Môžeš získať niekoľkotisícové štipendium na štúdium kdekoľvek na svete. Poznáme presné sumy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 19:46