Fico: Nebývam v žiadnom objekte vo Vinosadoch, je to absolútny nezmysel
03 | 06 | 2020 I TASR

Predseda Smeru-SD Robert Fico odmieta medializované informácie, že býva v kaštieli vo Vinosadoch pri Bratislave. Tvrdí, že naďalej býva v bratislavskom Ružinove v prenajatom byte a v objekte vo Vinosadoch využíva jeho rehabilitačnú časť, ktorú mu ponúkli známi. Uviedol to vo svojom stredajšom vyhlásení v Národnej rade (NR) SR.


"Nebývam v žiadnom objekte vo Vinosadoch, je to absolútny nezmysel," zdôraznil Fico. Poukázal na to, že objekt je historickou pamiatkou a z katastra nehnuteľností vidieť, že patrí súkromnej akciovej spoločnosti, s ktorou nič nemá. "Keďže všetko je pozatvárané, dostal som ponuku využiť rehabilitačnú časť tohto zariadenia. Niekoľkokrát som ju využil, aj ju využijem," priblížil s tým, že len využil ponuku známych na rehabilitáciu.

Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár na medializované informácie reagoval tým, že šéf Smeru-SD jasne deklaroval, že býva v prenajatom byte v Ružinove. "Nevnímam to tak, že by pán Fico mal niečo vysvetľovať nám, je to jeho privátna záležitosť," dodal s tým, že treba rešpektovať súkromie ostatných.

Premiéri Slovenska a Česka súhlasia s obnovením vlakovej a autobusovej dopravy
Na obnovenie dopravných spojení medzi Českou a Slovenskou republikou sú už pripravené železničné aj autobusové spoločnosti. Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | SITA


Expremiér Peter Pellegrini (Smer-SD) nechcel komentovať bývanie Fica. Na otázku, či by si mohol z premiérskeho platu dovoliť takéto bývanie odpovedal, že nepozná okolnosti, za akých Fico v objekte bol. "Po skúsenostiach s nájmami by som veľmi uvažoval do akého a ku komu by som do nájmu išiel, keďže viete, čo spôsobili tie nájmy predošlé," podotkol.

Podľa medializovaných informácií má Fico nocovať v kaštieli neďaleko Bratislavy. Vlastníctvo nehnuteľnosti má podľa portálu Plus sedem dní smerovať k schránkovej firme, napojené má byť na podnikateľov Miroslava Výboha a Juraja Širokého.

Matovič: Koniec núdzového stavu je len v rukách ústredného krízového štábu
Proti predlžovaniu núdzového stavu už sa vyjadrila aj koaličná strana Sloboda a Solidarita. Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA