Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pellegrini je bližšie k odchodu zo Smeru. Svoje rozhodnutie oznámi už čoskoro
Zdielať na

Pellegrini je bližšie k odchodu zo Smeru. Svoje rozhodnutie oznámi už čoskoro

BRATISLAVA / V opozičnej strane Smer-SD sa formujú dve krídla. Korunný princ Peter Pellegrini vyzval otca zakladateľa Roberta Fica na súboj a z kedysi stabilnej strany sa tak postupne formujú dve krídla. Vnútropolitickú situáciu mali v stredu riešiť samotní vyzývatelia, no nestalo sa tak. Predseda Smeru Robert Fico a expremiér Peter Pellegrini sa totiž na rokovaní poslaneckého klubu nestretli.

Robert Fico sa pre TV JOJ vyjadril, že nevidí dôvod komentovať situáciu v strane cez médiá. Hoci Peter Pellegrini na rokovaní klubu nebol, na stredajšej tlačovej konferencii potvrdil, že tento mesiac rozhodne o svojom prípadnom odchode zo Smeru-SD.

"Mal som iný program, prišiel som do budovy NR SR neskôr, ešte sme sa s pánom predsedom nestretli. Všetko sa postupne vyvíja, možno je lepšie, keď si navzájom nebudeme robiť stres," uviedol na tlačovke Pellegrini. "Každým týždňom, hodinou, dňom sa mi zdá, že tie naše svety, náš štýl a politický názor sa medzi mnou a predsedom vzďaľujú míľovými krokmi. Je preto fér, aby sa to nepredlžovalo a potvrdzujem, že tento mesiac, možno o pár dní, sa všetko vykryštalizuje," otvorene ozrejmil expremiér.

Pellegrini niekoľkokrát prízvukoval, že o žiaden súboj nestojí. Chce len to, aby sa mu vrátila chuť a entuziazmus do práce."Nechcem súboj, ktorý škodí aj osobne, aj ľudsky. Súboj si ponechajme na voľby. Ľudsky to cítim tak, že chcem, aby sa mi čím skôr vrátila chuť a entuziazmus do práce, pretože túto prácu som mal rád. V takom strese to nie je plodné obdobie. Všetko urobím a oznámim v krátkej dobe. Určite tento mesiac oznámim politickú kariéru a akým smerom sa budem ďalej uberať" dodal Pellegrini.

Stranícka situácia v klube sa na sneme údajne neriešila. Zdržanliví vo vyjadreniach sú aj poslanci Smeru. Ladislav Kamenický, ale potvrdil, že sa mu nepáči spôsob, akým bol predseda Smeru vyzvaný na odchod.

Smer sa začína štiepiť

Po 20 rokoch jednoty sa Smer-SD začína štiepiť. Strana speje k rozkolu a politici v nej sú rozdelení na dva tábory. Kým Peter Pellegrini má na svojej strane časť predsedníctva aj regionálnych štruktúr, do boja za predsedu Smeru Roberta Fica sa verejne pustili exminister financií Ladislav Kamenický, či podpredseda strany Juraj Blanár a poslanec Ľuboš Blaha.

Bývanie vo Vinosadoch

Krátko po 15tej sa v stredu vyjadril expremiér Robert Fico. Novinári sa ho pýtali na skutočnosť, že bol zachytený ako odchádza z kaštieľa vo Vinosadoch. "Bývam v mestskej časti Ružinov v byte. Dobre viete, že mám problém so zdravím. Mal som ponuku od známych využívať toto sídlo vo Vinosadoch na rehabilitáciu, ktorú potrebujem viac, ako kedykoľvek," vyjadril sa Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy