Twitter umožní svojim zamestnancom nastálo pracovať z domu

NETKY.SK • 13 Máj 2020, 15:45 • 2 min
Twitter umožní svojim zamestnancom nastálo pracovať z domu

BRATISLAVA - Americká spoločnosť Twitter oznámila svojim zamestnancom, že môžu z domu pracovať "nastálo", ak si to želajú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie nasledovalo po tom, čo mediálny gigant oznámil, že práca z domu zavedená v rámci opatrení proti pandémii koronavírusu bola úspechom.

 

Doma do konca roka

Spoločnosť však uviedla, že umožní zamestnancom aj návrat do kancelárií, ak sa preň po opätovnom uvoľnení opatrení rozhodnú.

 


Skôr počas mája spoločnosti Google a Facebook oznámili, že ich zamestnanci môžu pracovať z domu až do konca roka. Twitter v podobnom stanovisku uviedol: "Posledných niekoľko mesiacov dokazuje, že to funguje. Takže ak našim zamestnancom situácia umožňuje prácu z domu a chcú v nej pokračovať nastálo, umožníme im to".

 

Historický moment
Expert pre digitálne inovácie, profesor Sree Sreenivasan označil toto rozhodnutie za "historický moment". Podľa neho je totiž dokázané, že ľudia pracujúci z domu sú oveľa produktívnejší a pracujú tvrdšie.

Spoločnosť Twitter sídliaca v San Franciscu v štáte Kalifornia zamestnáva vo svojich pobočkách na celom svete viac než 4 000 ľudí. Z domu mohli pracovať od marca, pričom spoločnosť svoje pracoviská neplánuje otvoriť skôr než v septembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona