Žiadateľom o štátne príspevky odišlo na účty vyše 16 miliónov eur

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 07:20 • 2 min
Žiadateľom o štátne príspevky odišlo na účty vyše 16 miliónov eur

BRATISLAVA - Žiadateľom o štátne príspevky v projekte Prvá pomoc odišlo na účty už vyše 16 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Žiadosti za marec môžu záujemcovia podať až do 15. mája, následne bude možné zasielať žiadosti a výkazy za apríl.

 

Príspevky na mzdy zamestancov

Informovalo o tom v utorok Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR (MPSVR) s tým, že na tento účel zverejní na stránke nové formuláre.

 

Od 6. apríla 2020 zaevidovali úrady práce, sociálnych vecí a rodiny 66 053 žiadostí o príspevky, z nich spracovali 10 051 dohôd o poskytnutí príspevku na mzdy zamestnancov v rámci opatrenia 1.

 

Ďalších 26 606 dohôd odišlo SZČO, ktoré v rámci opatrenia 2 požiadali o príspevok na náhradu straty príjmu. V opatrení 3 úrady pripravili už 4 030 dohôd a v opatrení 4 ich spracovali 48.

 

img

 

Veľké podniky
"Žiadosti o štátnu pomoc sme už prijali aj od niektorých veľkých podnikov, medzi inými napríklad Matador automotive Vráble, a. s., či Jaguar Land Rover Slovakia, s. r. o. Tisícky ďalších žiadostí úrady administrujú a priebežne odosielajú na podpis žiadateľom poštou alebo do elektronickej schránky," uviedla rezortná hovorkyňa Veronika Husárová.

 

V niektorých prípadoch pre skrátenie času vychádzajú v ústrety žiadateľom, ktorí chodia podpisovať dohody osobne na úrad za dodržania prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení.

 

"Podpísané dohody príslušný úrad následne zverejní v Centrálnom registri zmlúv a nasledujúci deň žiadateľovi zašle na účet peniaze," dodala Husárová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona