Slovenská Ecocapsule predstavila inovatívnu novinku s rapídne nižšou cenou. Záujem je celosvetový

  • Inovatívna slovenská spoločnosť v oblasti energeticky nezávislého bývania predstavila veľmi zaujímavú novinku
  • Ide o SPACE by Ecocapsule, cenovo dostupnejšiu, čiastočne sebestačnú mobilnú mikro-bunku
  • Opäť nesie dizajn gigantického vajíčka
Ecocapsule
  • Inovatívna slovenská spoločnosť v oblasti energeticky nezávislého bývania predstavila veľmi zaujímavú novinku
  • Ide o SPACE by Ecocapsule, cenovo dostupnejšiu, čiastočne sebestačnú mobilnú mikro-bunku
  • Opäť nesie dizajn gigantického vajíčka

Odkedy bola v roku 2018 spustená sériová výroba, Ecocapsule ORIGINAL sa dostala do všetkých kútov sveta. „Záujem je celosvetový. Aktuálne sa Ecocapsule nachádzajú v rôznych kútoch sveta, od Japonska, cez Kazachstan až po USA. V súčasnej situácií máme množstvo potenciálnych záujemcov z Kanady, USA, Talianska. Cítiť, že kapsula dostáva v aktuálnom kontexte pandémie nový rozmer, a to je možnosť utiahnutia sa do bezpečia samoty doslova kdekoľvek,“ pre Startitup sa vyjadril Tomáš  Žáček, zakladateľ, Design Director a CEO spoločnosti Ecocapsule. 

Jednu z kapsúl prvej série si zaobstarala aj slávna hollywoodska herečka, politická a ekologická aktivistka Susan Sarandon. „Keď som po prvýkrát videla Ecocapsule, povedala som si, že presne toto potrebujeme ako koncept budúcnosti. Jednoducho, musíme podporovať čisté, zelené riešenia, a najmä ich reálne používať v každodennom živote,“ povedala S. Sarandon.

Nová SPACE by Ecocapsule® je v porovnaní s Ecocapsule ORIGINAL cenovo priateľskejšia.

„K vývoju novinky nás okrem iného inšpirovali dopyty potenciálnych zákazníkov po variabilnej a cenovo dostupnejšej verzii. Zároveň sme chceli priniesť na trh nový produkt, keďže prvá, limitovaná séria sa postupne vypredáva. Okrem zelenej energie získanej solárnymi panelmi môže SPACE využívať aj energiu zo siete, vďaka čomu je používateľsky prívetivejšia,“ objasňuje Tomáš  Žáček.

Základná verzia SPACE by Ecocapsule je v ponuke v minimalistickej výbave, ktorá okrem podlahy obsahuje celistvú skrinkovú stenu z preglejky s  povrchovou úpravou.

Veterná turbína je nahradená odnímateľným solárnym panelom a vychytávkou je možnosť rôznych farebných prevedení kapsule. Cena základnej verzie SPACE by Ecocapsule je 49 900 eur. 

SPACE by Ecocapsule je možné upraviť a využívať na rôzne účely. Môže to byť domáca kancelária, hosťovská izba, predajné miesto pre malých podnikateľov, doplnkové bývanie vedľa chalupy, mobilná gastro prevádzka, hausbót alebo jednoducho osobný priestor kdekoľvek. 

Takisto môže tvoriť pár s Ecocapsule ORIGINAL a zabezpečiť tak energeticky plne sebestačné strednodobého ubytovanie pre 4-5 ľudí. „Využitie vidíme aj v situáciách podobných tej, ktorú dnes zažívame v celosvetovom meradle. SPACE by mohla byť perfektným riešením pre cestovný ruch, ako virologicky bezpečné ubytovanie, rôzne využitie má aj pre oblasť zdravotníctva,“ dodáva T. Žáček.  

Tomáš Žáček nám prezradil, že doposiaľ sa podarilo predať už niekoľko desiatok tohto netradičného obydlia.

„Z titulu charakteristiky produktu je výzvou cieliť komunikáciu, pretože kapsula je pre mnohých úžasný, chcený, no z dôvodu výšky výrobných nákladov cenovo ťažko dostupný produkt. Prvá séria je však už takmer vypredaná. Kvôli dodržaniu dodacích lehôt sme výrobu neprerušili ani počas pandemických obmedzení. Samozrejme, za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení,“ dodáva Tomáš Žáček a prezrádza, že ešte pred letom plánuje spoločnosť odkomunikovať ďalšiu svoju novinku.

Zdroj: Ecocapsule

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá