Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

J. Lunter: Je potešujúce, že Slovmag Lubeník ešte nemusel prepúšťať

Na snímke sprava predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter a zástupca predsedu BBSK Ondrej Lunter počas tlačovej konferencie. Foto: TASR - Ján Krošlák

Zástupcovia BBSK v týchto dňoch navštevujú viacerých zamestnávateľov v rámci kraja a pýtajú sa ich na dosahy koronakrízy a účinnosť pomoci.

Lubeník 2. júna (TASR) – Veľmi potešujúcou informáciou je skutočnosť, že závod Slovmag Lubeník v okrese Revúca zatiaľ nemusel pre koronakrízu prepustiť ani jediného zamestnanca. Po utorkovom stretnutí s vedením spoločnosti to uviedol predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter.

Dopyt po ich výrobkoch je síce o niečo nižší, ale spoločnosti veľmi pomáha, že má pomerne široké portfólio. Zásobujú nielen oceliarsky priemysel, ale aj vápenky či farebnú metalurgiu,“ povedal Lunter, podľa ktorého ide na Gemeri o jedného z najvýznamnejších zamestnávateľov s celkovo 520 pracovníkmi.

Dodal, že ďalšou témou bolo duálne vzdelávanie, kde by podľa neho mohol byť kraj nápomocný a angažovať pre spoluprácu svoje stredné školy. „Ide totiž nielen o manuálnu prácu v bani, ale aj o náročnejšie pozície pri starostlivosti a prevádzke lisov a robotov,“ konkretizoval.

Zástupcovia BBSK v týchto dňoch navštevujú viacerých zamestnávateľov v rámci kraja a pýtajú sa ich na dosahy koronakrízy a účinnosť pomoci. Podľa predstaviteľov BBSK bude možné na základe zistených skutočností viesť ďalšie rokovania.