foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na území našej krajiny tak registrujeme 1522 pozitívnych prípadov na nový koronavírus.

V pondelok na koronavírus otestovali vyše 6 400 ľudí, žiadny test nebol pozitívny. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Článok pokračuje pod videom ↓

Počet ľudí pozitívnych na toto ochorenie tak zostáva na 1 522. Laboratóriá celkovo otestovali už vyše 179-tisíc vzoriek. Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba, Slovensko tak stále eviduje 28 úmrtí pacientov s pozitívnym testom na Covid-19. Z ochorenia sa vyliečili ďalšie štyri osoby, uzdravilo sa spolu už 1 372 ľudí. Na Slovensku tak zostáva 122 aktívnych prípadov.

Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov klesol o desať, aktuálne je ich 38. Z tohto počtu u štyroch pacientov bolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Žiadny pacient nie je na jednotke intenzívnej starostlivosti a zároveň nikto nepotrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Kĺzavý medián zostáva na nule.

Británia hlási najnižší denný prírastok úmrtí od marca

Británia v pondelok hlásila 111 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Ide o vôbec najnižší denný nárast od 23. marca, keď Spojené kráľovstvo pristúpilo ku karanténnym opatreniam, informuje agentúra AFP.

Nárast v počte obetí síce býva po víkende štandardne nižší, minister zdravotníctva Matt Hancock ale na tlačovej konferencii povedal, že v rámci boja s koronavírusom ide o znak „výrazného pokroku“, píše AFP.

Uviedol tiež, že okrem 111 nových úmrtí pribudlo za ostatných 24 hodín aj 1570 ďalších prípadov nákazy koronavírusom, čo je najmenej od 25. marca.

K oznámeniu týchto údajov došlo v deň, keď sa v Anglicku uvoľnili niektoré obmedzenia. Do tamojších základných škôl sa mohli vrátiť najmladší žiaci a otvorili sa tiež trhoviská pod holým nebom i predajne áut.

Británia zaznamenala celkovo 39.045 úmrtí na COVID-19 a v tomto smere ostáva aj naďalej druhou najviac zasiahnutou krajinou na svete; predstihujú ju len USA. V Spojenom kráľovstve dosiaľ celkovo zaznamenali okolo 275.000 prípadov nákazy.

Britská vláda trvá na postupnom uvoľňovaní karanténnych opatrení, zatiaľ čo kritici sa obávajú, že to povedie k druhej vlne epidémie v krajine.

Uložiť článok

Najnovšie články