Do Londýna, jedného zo svetových finančných centier, sa vracia život. Po uvoľnení protipandemických opatrení sa makléri, finančníci a obchodníci pomaly pripravujú na návrat do svojich kancelárií, čistia sa ulice, upravujú záhony, britská metropola otvára aj školy či menšie obchody.

Mekka finančného sveta sa chystá opäť rozbehnúť svoj biznis. finančný sektor Veľkej Británie prispieva približne siedmymi percentami k HDP krajiny a predtým, ako sa tamojšie hospodárstvo zastavilo kvôli koronavírusu, vygenerovalo ročný obchodný prebytok 44 miliárd libier (48,84 miliárd eur).

V dôsledku obmedzenia pohybu ľudí sa aj v Londýne kancelárie pozatvárali; kto mohol, robil z domu. To šlo ešte celkom hladko. Avšak nastaviť systémy tak, aby sa ľudia mohli vrátiť späť, je oveľa komplikovanejšie, najmä ak treba naďalej dodržiavať prísne bezpečnostné opatrenia.

Nie ako prežiť, ale ako prosperovať

Dean Proctor, generálny riaditeľ spoločnosti Seven Investment Management LLP, hovorí, že by bol rád, keby sa začiatkom júna vrátilo priamo kancelárií 10 až 25 percent z jeho 225 zamestnancov v Londýne. „Musíme ľudí posunúť od premýšľania o tom, ako prežiť k premýšľaniu o tom, ako v tomto období prosperovať,“ citovala Proctora agentúra Bloomberg. Jeho firma spravuje aktíva v hodnote 15,5 miliardy eur.

„Musíme tiež pochopiť, v akých životných situáciách sa naši zamestnanci nachádzajú: S kým žijú? Existujú členovia rodiny, ktorí sú vysoko rizikoví alebo zraniteľní? Budú cestovať prostredníctvom verejnej dopravy, aby sa dostali do práce? Stojí to za to? To je dilema,“ dodal D. Proctor

Nie všetky firmy rozmýšľajú takto. Napríklad HSBC Holdings Plc a UBS Group AG neplánujú návrat väčšiny zamestnancov v dohľadnej budúcnosti; podobne ani pobočka spoločnosti Deutsche Bank AG v oblasti správy aktív v Londýne. Celkovo sa podľa prieskumu firmy YouGov chystá vrátiť späť do práce iba jeden zo štyroch pracovníkov v Londýne.

Prvá vlna navrátilcov

Do prvej vlny navrátilcov budú pravdepodobne patriť obchodníci, bankári, odborníci na fúzie a akvizície a ďalší, ktorých účasť na dianí vo firme podlieha prísnym právnym predpisom a pravidlám dôvernosti.

Nájdu radikálne zmenené prostredie. Skupina Royal Bank of Scotland Group Plc bude napríklad zamestnancom kontrolovať teplotu pri vchodoch do jej kancelárií v blízkosti stanice Liverpool Street. Mnohí pracovníci môžu očakávať také opatrenia ako obmedzený prístup k výťahom a kuchynkám, vyznačené možnosti pohybu na podlahách až po jednosmerné schodiská. Väčšina firiem bude zamestnancom distribuovať tvárové masky a iné ochranné pomôcky.

Ušetriť na režijných nákladoch?

Niektorí vedúci manažéri firiem však rozmýšľajú, či je nutné, aby sa všetci ich zamestnanci vrátili do kancelárskych priestorov. Predstava, že môžu ušetriť na režijných nákladoch, je totiž lákavá. Jes Staley, generálny riaditeľ spoločnosti Barclays Plc, sa v apríli vyjadril, že idea umiestniť 7-tisíc ľudí späť do ich budovy sa mu už nepozdáva.
Michael Thomas, partner v oblasti finančných služieb globálnej advokátskej kancelárie Hogan Lovells, trvá na nutnosti vrátiť sa do kancelárie a pokračovať v osobných stretnutiach. „Obchodné vzťahy sú ľudské vzťahy, najmä v oblasti práva, je to vec dôvery,“ hovorí Thomas. „Nuansy sú dôležité, aj nálada, musíte posúdiť postoj svojho klienta. Čím dlhšie toto trvá, tým ťažšie je pochopiť, ako nám to bude ladiť.“

Ľudia potrebujú ľudí

Dlhodobá izolácia a obmedzovanie sociálneho kontaktu môžu prinášať aj negatívne sprievodné javy. Či už prepracovanie, pocit márnosti a vylúčenia, ako aj chýbajúca spätná väzba môžu spôsobiť vážne komplikácie.

Mnohí odborníci sú presvedčení, že ľudia potrebujú každodenný vľúdny kontakt s kolegami na podporu svojej kreativity a pokračovanie v inovatívnych projektoch. To je dôležité nielen pre kultiváciu podnikovej kultúry, ale aj pre firmy, ktoré chcú prosperovať a snažia sa zvyšovať ziskovosť.