Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd rozhodol. Hokejista Ščurko si za vraždu odsedí päť rokov
Zdielať na
Hokej

Súd rozhodol. Hokejista Ščurko si za vraždu odsedí päť rokov

KOŠICE / Krajský súd v Košiciach v pondelok dopoludnia uzavrel dlhoročný proces s hokejistom Ladislavom Ščurkom. Za brutálnu vraždu rozhodcu Mareka Liptaja, dostal päťročný nepodmienečný trest. Svoju obeť mal usmrtiť až devätnástimi bodnými ranami. Posledný verdikt Krajského súdu si hokejista nevypočul, na súd prišiel len jeho obhajca.

Počas niekoľkoročného procesu si hokejista Ladislav Ščurko vypočul niekoľko rozsudkov. Posledný minulý rok v októbri. Prvostupňový súd mu vymeral trest šesť rokov.

Ščurko však aj naďalej trval na svojej nevine a tak sa ihneď odvolal. Posledné slovo mal v pondelok senát krajského súdu. Ten mu z pôvodného trestu ubral jeden rok.

Hokejista si trest odsedí v zariadení so stredným stupňom stráženia.

Ak by sa na súd dostavil, eskortovali by ho z pojednávacej miestnosti priamo do výkonu trestu. Tomu sa ale vyhol podľa advokáta preto, že nechcel byť takýmto spôsobom medializovaný. Trestu sa však údajne vyhýbať nebude a do väzenia nastúpi.

Šcurko mal vraždiť ešte v roku 2008. Podľa prokurátora na odpočívadle medzi Košicami a Prešovom dobodal hokejového rozhodcu Mareka Liptaja. Telo sa našlo zahrabané v lese pri Kežmarku. 

Zdielať na

Súvisiace články