Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Obranca Juraj Mikuš (23) je v HC Lev Prahe zatiaľ spokojný
Zdielať na

Obranca Juraj Mikuš (23) je v HC Lev Prahe zatiaľ spokojný

Výkony v premiérovej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v tíme HC Lev Praha vyniesli slovenskému obrancovi Jurajovi Mikušovi pozvánku do národného tímu pred novembrovým turnajom o Nemecký pohár v Mníchove (9. - 11. novembra 2012).

V reprezentácii SR už 23-ročný bek absolvoval tri stretnutia, v apríli 2011 sa ešte pod vedením trénera Glena Hanlona pripravoval na domáci svetový šampionát, na ktorý ho však hlavný kouč nenominoval. Po osemnástich mesiacoch dostal ďalšiu šancu, tentokrát od kormidelníka Vladimíra Vůjtka. "Som bol rád, že ma tréner zavolal na túto akciu. Uvidíme, ako to dopadne. Dúfajme, že dobre. Verím, že podám dobré výkony a vypýtam si nomináciu aj na ďalší zraz," povedal pred Nemeckým pohárom odchovanec trenčianskeho hokeja Juraj Mikuš. Pozvánka do reprezentácie mladého beka prekvapila. "V celej Európe je veľa slovenských obrancov, ktorí si zaslúžia nomináciu. Myslím si, že tréner bude postupne volať všetkých," dodal.

Do reprezentácie na Nemecký pohár trio z Prahy

Do národného mužstva sa z pražského HC Lev neprebojoval iba on, pozvánku dostala aj dvojica útočníkov Juraj Mikúš a Marcel Hossa. Spoluhráči na klubovej úrovni sa o spoločnej reprezentačnej akcii ešte nestihli poriadne porozprávať. "Sústredili sme sa na ligového zápasy, ktoré sme mali v Prahe. O reprezentácii sme sa veľmi nebavili," ozrejmil Juraj Mikuš, ktorý predchádzajúce tri sezóny strávil v zámorskej AHL v tíme Toronto Marlies. Posledný duel pred novembrovou pauzou odohral HC Lev doma proti Slovanu Bratislava a tento zápas vyvolal najmä v súvislosti s fyzickými súbojmi Miroslava Šatana so Zdenom Chárom polemiku. V kabíne pražského mužstva toto stretnutie zostalo bez odozvy a emócií. "Dozvuky neboli žiadne, všetko som si prečítal až na druhý deň. Sám som prekvapený, aký ohlas to malo," pokračoval robustný obranca, ktorého po reprezentačnej pauze trénersky povedie už Václav Sýkora, doterajší kouč Sparty. "Pred odchodom som na reprezentačnú akciu som si to stihol prečítať. Nového trénera nepoznám, ale pán Kalous zostáva v tíme ako asistent. Teším sa na to."

Za LEV 17 stretnutí s bilanciou 2+2

V novom pôsobisku Juraj Mikuš zatiaľ absolvoval 17 stretnutí s bilanciou 2 góly a 2 asistencie. Porcia duelov je na mladého hokejistu celkom dobrá, najmä s prihliadnutím na skutočnosť, že HC Lev Praha disponuje viacerými kvalitnými obrancami. "Počas sezóny do tímu pribudli Zdeno Chára, Martin Škoula a Jakub Krejčík, tak sa nám to tam celkom nakopilo. Tréneri sa snažia rotovať zostavu a robia, čo môžu," pokračoval slovenský bek. V Prahe je zatiaľ veľmi spokojný. "Všetko tam funguje na najvyššej úrovni. Snažia sa nám vytvoriť čo najlepšie podmienky. V súčasnosti sa nachádzame v nie veľmi dobrej situácii, keďže prehrávame príliš veľa zápasov a trápi nás koncovka. Máme týždeň na to, aby sme sa dali dohromady. Myslím si, že nám prestávka padne vhod. Ja síce počas nej budem v reprezentácii, ale to je niečo iné ako klub. Je potrebné načerpať nové sily. Možno tréner pomení päťky, ktoré sa zohrajú a zmení sa to o sto percent," doplnil Juraj Mikuš.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Juraj Mikuš v drese LEV Praha

Súvisiace články