NASA hľadá ľudí pre experiment so sociálnou izoláciou

NETKY.SK • 24 Máj 2020, 14:27 • 2 min
NASA hľadá ľudí pre experiment so sociálnou izoláciou

Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír hľadá účastníkov do štúdie o sociálnej izolácii, ktorá je súčasťou jeho príprav na misie na Mars a Mesiac. Výskum je zameraný na vplyv izolácie a obmedzenia voľného pohybu počas toho, ako účastníci plnia simulované vesmírne misie.

slovakia

left justify in out

8 mesačná izolácia

Štúdia bude trvať osem mesiacov a uskutoční sa v laboratóriu v ruskej Moskve, kde vybraní uchádzači zažijú podmienky podobné tým, aké by mali podľa predpokladov zažiť astronauti počas misií na Marse.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NASA (@nasa),

 

Kto sa môže štúdie zúčastniť?
Na štúdii sa však nemôže zúčastniť ktokoľvek. NASA hľadá amerických občanov vo veku 30 až 55 rokov, ktorí majú dobré zdravie a hovoria plynule po anglicky a rusky. Musia mať tiež absolvované vysokoškolské vzdelanie druhého alebo tretieho stupňa či odborný výcvik na vojenského dôstojníka. Úrad však bude zvažovať aj prihlášky uchádzačov s bakalárskym titulom a inými kvalifikáciami, ako napríklad vojenskými alebo profesionálnymi skúsenosťami.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NASA (@nasa),


Ľudia zapojení do štúdie za svoju účasť dostanú aj odmeny
Nová štúdia sa odvíja od podobného štvormesačného výskumu SIRIUS-19 z minulého roka. Zúčastnili sa na ňom dvaja Američania a štyria Rusi, ktorí žili v izolovanom v kovovom obydlí, ktoré fungovalo ako ich kozmická loď, lunárny modul i domov. NASA dúfa, že týmito misiami lepšie pochopí, ako dlhé vesmírne lety, dlhodobá izolácia a obmedzený pohyb ovplyvnia astronautov počas nadchádzajúcich misií z programu Artemis, a dovedie ju k zlepšeniu ich zdravia a výkonu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NASA (@nasa),

 

Misia Artemis

V rámci programu Artemis plánuje NASA opäť vyslať ľudí na Mesiac do roku 2024 a neskôr aj na Červenú planétu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies