Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Briti povolili návrat k profišportu. V Premier League bez pozitívneho prípadu

Po takmer trojmesačnej prestávke zavinenej pandémiou koronavírusu sa všetky profesionálne športové súťaže v Anglicku môžu od pondelka 1. júna opätovne rozbehnúť.

30.05.2020 18:08 , aktualizované: 21:54
Dostihy, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

Britská vláda v sobotu odsúhlasila spustenie vrcholového súťaženia, zatiaľ však bez divákov a za splnenia prísnych hygienických predpisov. Zelenú dostal aj reštart anglickej futbalovej Premier League, naplánovaný na 17. júna.

Všetky súťaže a športové podujatia musia byť v súlade s vládnym bezpečnostným protokolom. Od pondelka sa tak rozbehnú dostihové i snookerové súťaže. Prvým väčším podujatím, ktoré sa bude konať po koronapauze, by mali byť v sobotu 6. júna dostihové preteky 2000 Guineas Stakes.

„Čakanie sa skončilo. Britský šport bude čoskoro späť, v bezpečnom a prísne kontrolovanom prostredí,“ uviedol v stanovisku Oliver Dowden, tajomník výboru pre kultúru, médiá a šport.

Premier League by mala opäť odštartovať duelom medzi úradujúcim majstrom Manchestrom City a Arsenalom Londýn, na 17. júna naplánovali aj ďalší dohrávaný súboj Aston Villy so Sheffieldom United. Zápasy 30. kola sa uskutočnia 19. až 21. júna.

Reštart Bundesligy Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Nemecký rozhodca Deniz Aytekin.

Vládne opatrenie nepočíta s divákmi v hľadisku. Hráčom odporúča cestovať na zápasy individuálne a udržiavať dvojmetrové rozstupy napríklad pri diskusiách s rozhodcom či oslavách gólov. Džokeji budú musieť v sedlách nosiť rúška.

Kabinet zatiaľ nepovolil amatérsky a kondičný šport. Cvičiť alebo trénovať spoločne môže vonku maximálne šesť ľudí, samozrejme, pri požadovaných rozstupoch. Dosiaľ sa takto mohli stretnúť len dvaja ľudia, pokiaľ neboli z rovnakej domácnosti, informovala agentúra AP.

Štvrté kolo testovania na koronavírus v tímoch anglickej futbalovej Premier League sa skončilo negatívne. Ani jeden z 1130 testov, ktoré od 28. do 29. mája podstúpili hráči a členovia realizačných tímov 20 klubov, nebol pozitívny. V sobotu to potvrdilo vedenie Premier League.

Výsledky testovania dávajú veľkú nádej, že sa 17. júna bude môcť uskutočniť plánovaný reštart najvyššej anglickej súťaže. Premier League by sa mala opätovne rozbehnúť duelom medzi úradujúcim majstrom Manchestrom City a Arsenalom Londýn, na 17. júna naplánovali aj ďalší dohrávaný súboj Aston Villy so Sheffieldom United.

Po obnovení spoločných tréningov vykonali v Premier League doposiaľ 3882 testov na koronavírus, v prvých troch vlnách testovania odhalili 12 pozitívnych prípadov. Hráčov aj zamestnancov budú naďalej testovať dvakrát do týždňa.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).
1 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus